PSV O13 - Roda JC O13

 1. zaterdag 5 december 00:00

  De Uitslag


 2. Roda JC U13 is vandaag te gast op de Herdgang voor de competitiewedstrijd tegen PSV U13. Ook nu weer is bij aan aanvang van de wedstrijd duidelijk zichtbaar dat het verschil in lengte en fysiek in Limburgs voordeel uitvalt. Zouden de spelers van Psv wel het juiste voedsel krijgen of is het de manier van scouten???? Dus nu ook weer heel veel lengte centraal achterin en centraal voorin, het is denk ik de nieuwe manier van opleiden. Maar voor de PSV spelers dus weer een taak om te laten zien dat ze het voetbalspel beter beheersen en dus minder fysiek nodig hebben.
  PSV begint goed aan de wedstrijd met goed samen te spelen, men laat de bal goed rondgaan en ontwijkt zo de fysiek sterkere tegenstander. Al snel wordt er door PSV gescoord, de scheidsrechter keurde het doelpunt in eerste instantie goed, maar de grensrechter dacht er anders over en had buitenspel geconstateerd dus werd het doelpunt alsnog afgekeurd. In de 9e minuut moet de verdediging van Roda aan de noodrem trekken in de 16 meter om Deveron af te stoppen, de goed leidend scheidsrechter heeft geen keus dus een terechte penalty, deze wordt door Dylan perfect binnen geschoten dus PSV heeft de verdiende voorsprong te pakken. In de 18e minuut is het Dylan die Ruben de hoek instuurt met een afgemeten bal, Ruben weet de bal perfect voor te krijgen bij Deveron, die op zijn beurt de bal keurig weet binnen te lopen 2-0.
  In de 28 minuut is er een doelpunt die eigenlijk op naam van keeper Kevin bijgeschreven mag worden, want die is het die de aanval perfect weet in te zetten, Kevin opent op Gioele die meteen doorspeelt op Mylian die meteen opent op Ruben die vrij voor het doel komt te staan en beheerst weet binnen te tikken, een doelpunt in 4 balcontacten voor de goal staan en afwerken tot een doelpunt. Het lijkt wel een trainingsvorm. 2 Minuten later is het wederom Ruben die met een mooi stiftje de keeper weet te verschalken en de ruststand op 4-0 weet te zetten.
  De start van de 2e helft is vanuit PSV gezien slecht te noemen, al het goede uit de eerste helft is weg, zelfs het simpel weg werken van de bal is al heel moeilijk nu. In de 33 minuut weet Roda dan ook te scoren uit een corner 4-1, het rommelige spel van PSV duurt een minuut op 15 en dan begint PSV zich weer te herpakken, en is er met vlagen weer het goede voetbal uit de eerste helft te zien. Nadat Ruben vast gehouden in de 16 krijgt PSV weer een penalty, Dyon gokt erop dat de keeper een hoek gaat kiezen, maar deze blijft staan en pakt dus de door Dyon door de midden geschoten bal. 2 Minuten later komt dan het hoogtepunt van de dag, het is Joey die met een weergaloze stiftbal de keeper weet te passeren, als er beelden van waren dan waren ze zeker honderden keren herhaald 5-0. Hierna is het Mylian die ook nog een strafschop mag nemen en de eindstand op 6-0 mag brengen.
  Al met al een goede wedstrijd, jammer van het begin van de 2e helft dat ze het daar even kwijt waren, maar de rest van de wedstrijd waren de PSV boys overheersend en zeer zeker goed bezig.
  Volgende week de laatste competitie wedstrijd thuis tegen ADO den Haag.