Excelsior Rotterdam O16 - PSV O16

 1. zaterdag 5 september 15:00

  De Uitslag


 2. Onder leiding van waarnemend coach Tim Wolf haalde PSV zaterdag in Rotterdam fors uit tegen Excelsior. Zonder dat het team een strobreed in de weg werd gelegd door de matig spelende tegenstander stond bij rust al een ruime 0-6 voorsprong op het scorebord, die in de tweede helft werd uitgebouwd tot dubbele cijfers.

  Excelsior was enerzijds niet bij machte om de aanvalsdrift van PSV onder controle te krijgen, en kon zelf nauwelijks gevaarlijk worden voor de goal van keeper Kyan, die de hele wedstrijd slechts 2x handelend hoefde op te treden. Dezelfde Kyan stond aan de basis van een van de twee goals van PSV die bijzondere vermelding verdienen, al kwamen daarvoor eigenlijk de meeste fraai uitgespeelde goals wel in aanmerking. De 0-6 van Yassin was bijzonder omdat die voortkwam uit een razendsnelle omschakeling waarbij de bal over slechts 3 schijven in de Rotterdamse 16 terechtkwam. Kyan plukte bij een van de spaarzame tegenstoten van Excelsior een voorzet uit de lucht en gooide die vervolgens meteen uit naar Sekou die rond de middellijn geheel vrij stond en in zijn ooghoek Yasin al zag vertrekken. Zonder de bal aan te nemen stuurde Sekou Yasin direct alleen op het Rotterdamse doel af, die beheerst afrondde.

  De 10e treffer van de wedstrijd was niet meer van belang maar vanwege de schoonheid van zowel de goal als de voorafgegane assist niet minder bijzonder. In de blessuretijd nam spits Sem de bal goed aan waarna hij Sekou met een subtiel steekballetje tussen 2 verdedigers door alleen het strafschopgebied instuurde. Die verraste de uitkomende keeper volledig met een van die afstand moeilijke maar geweldige stiftbal, en maakte daarmee in de blessuretijd alsnog de 10 vol.

  Tot slot werd de discussie over de vraag op wiens conto de 0-1, welke goal door meerdere spelers werd geclaimd, komt, beslist door de boekhouding van de scheidsrechter, die noteerde dat de vrije trap waaruit de 0-1 werd gescoord, genomen door nummer 8, direct in het Excelsior-doel ging en niet werd aangeraakt door een andere speler. De goal komt daarmee dus op naam van Davy.

  Met de volle winst uit 2 wedstrijden en een doelsaldo van +11 doet de O16 het tot dusver prima. Volgende week speelt het team de thuiswedstrijd tegen Roda JC.

  ‘07 0-1 Davy van den Berg
  ’18 0-2 Sekou Sedibe
  ’20 0-3 Sem van den Broek
  ’24 0-4 Sekou Sedibe
  ’26 0-5 Tijn Daverveld
  ’36 0-6 Yasin Aalillou
  ’60 0-7 Sekou Sedibe
  ’62 0-8 Arne Bens
  ’75 0-9 Sem van den Broek
  ‘80+ 0-10 Sekou Sidibe


  Kyan van Dorp; Rico Zeegers - Tijn Daverveld - Elgero King - Gregory Kuisch (’60 Bryan van Hove); Vince Colpaert - Evert Linthorst (’63 Joop Daniels) - Davy van den Berg (’51 Arne Bens); Sekou Sidibe © - Sem van den Broek - Yasin Aalillou.

  Op de bank niet ingevallen: Lucas Derks.
  Gele kaart: Yasin Aalillou.