1-0
5 mei, 00:00
Ajax A1 logo
PSV A1 logo

In theorie kon Ajax vandaag kampioen worden, maar het is dan wel afhankelijk van Feijenoord. Ook vorig jaar was dit het geval en toen was het een ware heksenketel. Nu heeft men er blijkbaar nog niet zoveel vertrouwen in want de publieke belangstelling is een stuk minder dan vorig jaar.
    Het tempo in de wedstrijd is hoog. Ajax heeft een paar goede kansen maar of de paal of Jesse staat in de weg. De beste kans voor PSV is voor Elvio van Overbeek, maar hij schiet net over. Bij de rust is de stand nog steeds 0–0 en gezien de stand bij Feijenoord (2–0) is het kampioenschap nog steeds open. Na de rust pakken we de draad weer op. Ajax blijft wel steeds gevaarlijk voor ons doel verschijnen maar ze weten de bal niet over de lijn te werken,(af en toe vragen we ons op de bank ook af hoe dat kan). We krijgen ook nog enkele kansjes op de openingsgoal maar het zit vandaag niet echt mee. Voor Ajax begint de tijd te dringen. In de 82ste minuut weet Davy Klaassen met een kopbal uit een vrije trap de bal achter Jesse Bertrams te krijgen. Dan is de ban gebroken. Ze krijgen nog een paar goede kansen om de score op te voeren maar dit blijft ons bespaard. Nu moeten ze het volgende week zelf afmaken bij de Graafschap.
    Wij spelen volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen NEC/Fc Oss.
    Dit is vooral voor de bezoekers een belangrijke pot want voor hen staat of rechtstreekse degradatie of nacompetitie op het spel. Dus we kunnen onze borst ook de laatste wedstrijd weer nat maken. Weer veel succes volgende week en laten we de competitie afsluiten met een goed(e) gevoel(overwinning).
    SUCCES.

Opstelling: Jesse Bertrams, Joshua Brenet, Menno Koch (64 Dennis Dengering), Burak Kardes (84 Albian Muzaqi), Wouter Soomer, Thomas Horsten (67 Mohamad Mahmoed), Moussa Sanoh (62 Anthony van den Hurk), Farshad Noor, Ruben Bentancourt ( 72 Alexander Jakobsen), Mohamed Rayhi, Elvio van Overbeek.