1-1
5 april, 00:00
PSV A1 logo
AZ A1 logo

Het weer was wat minder maar de grasmat des te mooier en beter, jawel we speelden op kunstgras tegen AZ. Een directe concurrent in de stand. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en vooral PSV was de eerste tien minuten dwingend aanwezig. AZ wist niet goed raad met de gehanteerde speelwijze en in de veertiende minuut snelde Elvio langs de lijn en gaf een scherpe voorzet af die door Anthony op de juiste waarde werd geschat en zeer beheerst langs de AZ keeper werd binnengetikt. 1 - 0. PSV kwam het eerste half uur niet echt in de problemen en er had in die periode zelfs wel meer ingezeten dan de 1 – 0 die nu op het scorebord stond. Maar na een half uur kwam AZ wat beter in zijn spel en wisten ze ook wat gevaarlijke momenten te creëren. Voorlopig wisten we de verdediging gesloten te houden en de ruststand was dan ook 1 – 0. Duidelijk was dat we in de 2e helft de zaken anders moesten aanpakken dan het laatste kwartier voor de rust om ons AZ van het lijf te houden.
    Na de pauze werd er weer door beide partijen weer fel op de bal gespeeld. Na een minuut of zeven werd een bal in onze achterhoede niet goed verwerkt en de nummer 11 van AZ wist met een lobje (zonder dat hij er zelf erg in had) Nigel te verschalken. Daarna zette AZ steeds meer druk wat ook wel wat te wijten aan slordig spel van onze kant. Met wat wissels in het elftal probeerde de trainer nog wel een kentering in het verloop van de wedstrijd te brengen maar veel verder dan een kopbal van Elvio naast het doel kwamen we niet. Vlak voor tijd was het Maikel die nog een goede schietkans kreeg maar door vermoeidheid, door zijn lange rushes, was het schot onzuiver en ging de kans dus verloren. Niet veel later floot de uitstekend leidende scheidsrechter de wedstrijd af en waren beide trainers het erover eens dat de 1 – 1 uitslag die op het bord stond ook de juiste uitslag was. Komende zaterdag weer thuis en dan tegen het in degradatienood verkerende NEC, wat dan zeker zal proberen met fysiek spel om een of zelfs drie punten uit Eindhoven mee te nemen.

Nigel Bertrams, Dennis Dengering, Robert Oepkes, Tufan Özbozkurt, Maikel Verkoelen, Rinke Pennings, Okan Köse (79ste Menno Koch), Peter van Ooijen (55ste Memphis Depay), Jurgen Locadia (68ste Gianluca Maria), Anthony van den Hurk (79ste Milos Djordjevic), Elvio van Overbeek (85ste Jorn Sweres).