1-13
5 april, 00:00
Geldrop/AEK E3 logo
PSV F1 logo

De vuurdoop in de E competitie was tegen Geldrop. Toen wonnen we, door de spanning om tegen een E team te spelen, slechts (!) met 5-2.
    Nu was de return en het zou wel eens een mooie strijd kunnen worden. Qua spel werd het dat ook, Geldrop speelde onverkort verder ondanks dubbele cijfers in tegengoals. En PSV speelde één van haar beste wedstrijden ooit, met veel sterke afstandsschoten, kopballen en prachtig combinatievoetbal. Ook het weer speelde mee in deze strijd; de tweede helft kwam de regen met bakken uit de hemel. Maar dat deerde onze kanjers niet want in de tweede helft regende het maar liefst zes doelpunten.
    De openingstreffer viel al snel en was ditmaal van aanvoerder Ruud. Hij kreeg de bal door sterk aanvalswerk van Robin en Cody en schoot met links binnen. Bij het tweede doelpunt maakte Cody een rush over het veld, maar stuitte op de overigens uitstekende verdediging van Geldrop. De tegenstander trachtte de bal voor de goal weg te schieten, maar James positioneerde goed en kon de bal eenvoudig in de netten werken.
    Het derde doelpunt ontstond uit euforische stemming door mooi en sterk voetbalspel van Robin, Ruud en Jordan, waarbij laatstgenoemde de bal tegen beide palen schoot en zijn rebound geblokt zag door de keeper. Uit een voorzet van Cody kopte Baggio, die zich op snelheid en precieze timing aandiende, krachtig binnen.
    Bij de vierde treffer was Björn attent toen de tegenstander een verdedigingsfout maakte. En het werd 0-5 door Luuk die de bal strak op de slof nam, na een pass dwars over het veld van Ruud.
    Het prima keeperswerk van de Geldropse goalie mocht niet baten na het zoveelste afstandsschot; Björn schoot de 0-6 binnen. Vervolgens was het toch de beurt aan Geldrop die liet zien ook in staat te zijn uit combinatievoetbal punten te scoren. De 1-6 was een feit. Meteen daarop lieten onze PSV’rs weer zien wat ze waard zijn en Jordan lanceerde met een afstandsschot de 1-7.
    De tweede helft was mede dankzij het weer iets minder aantrekkelijk. De doelpunten waren nog steeds talrijk aan PSV zijde en Geldrop had af en toe moeite om bij te benen.
    Meteen na rust gaf Jordan zijn visitekaartje af door te laten zien dat hij ook kopvaardig is. Hij werkte een corner van Cody met het hoofd binnen; 8-1. De 9-1 was van onze baltovenaar Robin die een pass van Ruud goed verwerkte en vervolgens achter de keeper plaatste. Kort daarna was een combinatie van Robin en Cody succesvol en scoorde laatstgenoemde de 1-10.
    Toch hervond Geldrop zich en liet de voorhoede Merijn zijn goal uitkomen bij een gevaarlijke aanval. Merijn wist hier wel raad mee en blokte de bal op het juiste moment.
    PSV ging ongestoord verder met scoren. Cody schoot hard binnen op aangeven van Baggio, Ruud scoorde na een pass vanuit de verdediging en Björn scoorde de dertiende goal, tevens de laatste van de wedstrijd, zijn hattrick.
    Toen startte de vlucht naar de kleedkamers en de kantine.
    Chapeau voor Geldrop dat bleef voetballen, maar PSV domineerde deze wedstrijd met maar liefst dertien doelpunten.