PSV O17 - Ajax O17

 1. zaterdag 5 maart 00:00

  De Uitslag


 2. Vandaag was er een belangrijke wedstrijd voor PSV O17: Nemen we de kop positie over van Ajax? Of komen we 5 punten achter te staan?
  De wedstrijd was van hoog niveau, beide teams konden winnen, maar PSV was vandaag toch iets beter dan Ajax. Ajax kreeg in de 6e minuut de eerste kans, maar schoot voorlangs. Enige tijd later werd Michal Sadilek diep gestuurd en hij liep het 16 meter gebied binnen, maar werd neergehaald door een Ajax verdediger. Daarop reageerde de scheidsrechter en floot voor een penalty. Deze werd genomen door Gianluca Scamacca die de bal in de linker bovenhoek schoot: 1-0 voor PSV.
  Even later was er een mooie aanval van Michal Sadilek en Gianluca Scamacca die Joel Piroe aanspeelde. Piroe wilde op doel schieten maar stond buitenspel en het doelpunt werd afgekeurd.
  Kort daarna kreeg Gianluca Scamacca de kans om de 2-0 te maken maar de keeper tikte de bal corner, die tot geen verder gevaar leidde. In de 29e minuut was er weer een mooie aanval van Baggio Wallenburg, die de bal goed voorzette voor Gianluca Scamacca, die de bal net langs kopte.

  In de tweede helft waren er weer meer kansen voor PSV om de stand op 2-0 te brengen maar in de 53e minuut ging Ajax 1 op 1 spelen maar we lieten ons daar niet van houden om door te gaan zoals we speelden. Maar in 59e minuut maakte Ajax als nog de 1-1 wat eigenlijk onterecht was. Zo ging PSV niet goed om met de kansen die we creëerden maar in de 73e minuut was Gianluca Scamacca die Joel Piroe wegstuurde en Joel Piroe kon vrij op doel schieten en maakte de 2-1. Ajax ging daardoor nog meer risico´s nemen om de 2-2 te forceren maar PSV stond goed, maakte de ruimtes klein, zodat Ajax geen mogelijkheid had om gelijk te komen.
  En in de 78e minuut maakte Joel Piroe met een mooie uitval de 3-1 en zo eindigde de wedstrijd met een mooie overwinning.

  1 Mike van de Meulenhof 2 Baggio Wallenburg 3 Jordan Teze 4 Tijn Daverveld 5 Gaetan Bosiers 6 Leandro Fernandes 7 Cody Gakpo 8 Michal Sadilek 9 Gianluca Scamacca 10 Justin Lonwijk 11 Joel Piroe