4-2
3 november, 00:00
MVV O.12 logo

Vandaag speelden we thuis tegen MVV. Hier hadden we uit nipt van gewonnen, dus we moesten 100% scherp zijn om vandaag de drie punten in Eindhoven te houden.
    We startten gecontroleerd. Zoals wel vaker speelden we de eerste helft prima. MVV creƫerde geen kansen maar zelf werden we ook niet gevaarlijk. Met 0-0 gingen we de rust in.
    In de tweede helft brak Mohamed-Amine Ihattaren de ban. Vanaf ongeveer twintig meter schoot hij de bal weergaloos de kruising in. 1-0. Helaas deed MVV wat terug. Een afvallende bal uit een corner werd in het doel van Robin geschoten, 1-1. Maar we bleven goed spelen. Dit resulteerde in een goal van Mathijs. Via het natte veld schoot hij de bal beheerst in de hoek. We stonden nu met 2-1 voor. MVV werd niet meer gevaarlijk en wij haalden een hoog niveau. De 3-1 hing in de lucht. Mathijs gaf diep op Heritier, die schoot hem nog tegen de keeper maar Jur was er als de kippen bij om de 3-1 binnen te tikken. Onze buitenspelers hadden in de tweede helft mooie acties in huis maar we wisten helaas niet meer te scoren. Met een 3-1 voorsprong gingen we rusten.
    Ons doel was om deze voorsprong in de derde helft uit te breiden. En dat lukte. In een counter gaf Jeremy de bal aan Genrich. Hij speelde zijn man moeiteloos voorbij en schoof hem in de lange hoek. 4-1. MVV heeft weinig kansen gehad maar toch wisten ze nog een keer te scoren, 4-2. Gelukkig bleven we het spel dirigeren en dit leverde nog een aantal kansen op maar we hadden een beetje pech in de afwerking.
    Vandaag hebben een hele goede tweede helft gespeeld en we hebben laten zien dat we iedere week een stapje beter worden. Volgende week staat er geen competitiewedstrijd op het programma maar op 17 november spelen we thuis tegen Roda JC.