Vitesse O15 - PSV O15

 1. zaterdag 3 oktober 00:00

  De Uitslag


 2. In de 5e competitieronde trad PSV o15 tegen Vitesse aan. Het trof daarmee een tegenstander aan die tot nu toe wisselende resultaten behaalde. Zo verloor het vorig weekend nog met 5-0 van Feyenoord. Terwijl de ploeg het weekend daarvoor Ajax nog met 2-0 versloeg.

  PSV moest dus alert zijn om na eerder verlies bij NEC, niet wederom puntloos uit De Rijnstreek de bus in te stappen.

  Omdat de Eindhovensen ploeg op weg naar Vitesse in een file belandde en daardoor bijna 30 minuten vertraging opliep, begon de wedstrijd later (dank aan Vitesse voor hun flexibiliteit).

  Of PSV zich in de bus in slaap had laten sussen weet je nooit. Maar feit is wel dat Vitesse al binnen 20 seconden op 1-0 had kunnen komen. De spits schoot met rechts echter wild over.

  Vitesse opende fel dus en PSV kwam met sporadisch aan voetballen toe. Nadat Vitesse in de 11e minuut de bal rakelings voorlangs schoot, kwam PSV in de 14e minuut toch op voorsprong. Stijn van der Put onderschepte de bal halverwege Vitesse helft en stelde daarmee aanvoerder Damian Timan in staat om spits Yorbe Vertessen aan te spelen. Met een mooie beweging zette Yorbe zichzelf vrij voor de goal en hij rondde zeer beheerst af en zette PSV tegen de veldverhouding in op voorsprong.

  PSV probeerde de voorsprong te verdedigen, maar was wel de onderliggende partij. Zonder echter dat Vitesse uitgespeelde kansen kreeg. In de 28e minuut kwam de thuisploeg langszij. Een corner werd rommelig uitverdedigd en belandde rond de 16 meter voor de voeten van een Arnhemmer die hard uithaalde. Jurre Schaafsma toucheerde de bal weliswaar, maar deze ging toch hard en hoog in het dak van het doel: 1-1.

  Voor rust werd niet meer gescoord. Beide ploegen raakten nog wel het zijnet: Shurandy Sambo met een kopbal na een vrije trap van Damian. En de Vitesse spits kwam ook niet verder dan het zijnet.

  In de tweede helft moest PSV er een dikke schep bovenop gooien om de wedstrijd in zijn voordeel te kunnen beslissen. Het lukte echter vandaag niet om een acceptabel niveau op de mat te leggen. Vitesse bleef de betere ploeg en kwam in de 41e minuut op voorsprong. De spits mocht van buiten de 16 meter aanleggen en zijn schot inclusief stuit was de PSV doelman te machtig: 2-1.

  PSV moest wederom proberen een achterstand weg te werken. En bijna slaagde het daar in toen 11 minuten voor tijd een goede aanval via Dani Mathieu en Shurandy Sambo de bal door Yorbe bijna binnengetikt werd.

  Omdat PSV achterin 1 tegen 1 ging spelen in de slotfase, kreeg Vitesse meer ruimte. En profiteerde in de 63e minuut van een slordige breedtepass die op de Arnhemse helft onderschept werd, waarna ze in 3 passes voor de Eindhovense goal stonden en daar tot scoren kwamen.

  Daarmee was de wedstrijd beslist. PSV was vandaag absoluut niet bij machte iets af te dwingen en leek af en toe net zoveel vooruit te branden als de bus op de heenreis in de file.

  Zo stapte PSV in Gelderland wederom puntloos in de bus. Maar goed dat er verder geen Gelderse ploegen meer in de competitie meedoen......Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Fc Utrecht.


  Jurre Schaafsma; Lars Koolen, Shurandy Sambo, Elgero King (28' Mees Kreekels), Jochem van Dijk; Damian Timan (c), Stijn van der Put, Mo Ihataren (39' Mathijs Tielemans); Beslan Sagov (45' Jeremy Antonisse), Yorbe Vertessen, Dani Mathieu (60' Thijs Martens).

  Gele kaarten: Yorbe Vertessen (vasthouden) en Damian Timan (onbesuisd inkomen).