3-0
3 maart, 15:00
Ajax AFC JO15-1 logo

Voor PSV O15 stond de vierde wedstrijd in 10 dagen op het programma. En niet zomaar een wedstrijd. In Amsterdam trad het team van Edwin de Wijs aan tegen Ajax. Een tegenstander die het dit seizoen al tweemaal eerder trof en beide keren trok PSV aan het kortste eind. Voor de Supercup verloor PSV met 2-1 en in Eindhoven verloor het met 2-4 nadat het na een 0-3 achterstand nog terugkwam tot 2-3, maar uiteindelijk tóch verloor.

Het begin van de wedstrijd was dramatisch van PSV-zijde. Na 40 seconden stond het al 1-0 door een fout achterin. PSV liep dus meteen achter de feiten aan. Het kwam overal een stap te laat en het was daarom ook niet verrassend dat Ajax al snel op 2-0 kwam. Ook hier lag helaas weer een individuele fout in de laatste linie aan de basis van het doelpunt. PSV had geluk dat Ajax niet doordrukte en kon eigenlijk niets daar tegenover zetten. Geen enkele keer werd op doel geschoten in de eerste helft.

In de tweede helft moest er uit een ander vaatje getapt worden. PSV had in ieder geval meer en langer de bal dan in de eerste 35 minuten. Maar ook nu kon het geen uitgespeelde kansen creëren. Ajax ook niet veel trouwens, maar zij wisten nog wel éénmaal te scoren.

PSV verloor zo terecht met 3-0 in een wedstrijd waarin het helemaal niks in de melk te brokkelen had. Komend weekend speelt de O15 thuis tegen ADO Den Haag. De eerste kans om deze kater dan weg te spoelen.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts (55' Milan Vossen), Jenson Seelt, Jesse Giebels (36' Livano Comenencia), Nawaaz Landfeld; Mylian Jimenez,  Dylan Hopman (43' Martijn Zuijderwijk), Dyon Dorenbosch (24' Ruben van Bommel); Iggy Houben, Milan van de Riet, Mohamed Nassoh (59' Cel Teunen).