Ajax JO15-1 logo

Jenson Seelt
  2. Wedstrijdverslag

Het Verslag

Na drie weken voorbereiding en twee oefenwedstrijden (3-0 en 6-0 winst tegen respectievelijk Willem II en KV Kortrijk) trad de O15 nu "voor het eggie" aan tegen Ajax. Het kon meteen al een prijs pakken, want de wedstrijd ging om de Supercup.

Het begin van de wedstrijd verliep dramatisch voor PSV. Het kwam niet aan voetballen toe en zag een scherp Ajax al na twee minuten op voorsprong komen, nadat een vrije trap van net buiten de zestien achter Aron van Lare in het doel belandde. Het is dat Nawaaz Landfelt een minuut later een bal van de lijn haalde, anders was de wedstrijd binnen drie minuten gelopen. Toch bleek het slechts uitstel van executie. Want in de achtste minuut kwam de thuisploeg alsnog op 2-0. PSV moest de rug rechten om niet volledig afgemaakt te worden. En heel langszaam richtte het zich op. Het duurde echter tot de 25e minuut voordat het zich pas liet zien voor de Amsterdamse goal. Maar het schot van Jasper Huijzer ging naast. Omdat Ajax ook niet meer tot scoren kwam, gingen beide ploegen met een 2-0 stand rusten.

Na de thee kwam PSV beter in de wedstrijd. Het beet feller van zich af en won meer duels dan voor rust. Beide teams creëerden nu ook kansen en mogelijkheden. Zo redde Aron zeer fraai op een inzet van dichtbij en kon de Amsterdamse doelman een inzet van Jasper in de 55e minuut nog net tot corner verwerken. Deze corner leverde wel de aansluitingstreffer op. Mylian Jimenez bracht de bal voor bij de tweede paal waarna Dylan Hopman keihard op de lat kopte. De rebound was voor Jenson Seelt die de bal wel in het doel wist te koppen: 2-1. Niet veel later kreeg PSV dé kans op de gelijkmaker. Dyon Dorenbosch stuitte na goed voorbereidend werk van Jasper echter op de doelman. PSV rook bloed en kreeg nog een paar kleine mogelijkheden om er een penalties uit te slepen. Maar helaas kwam het niet zo ver. Ajax won de Supercup derhalve. Complimenten voor het team dat, ondanks de snel opgelopen achterstand, toch de moraal wist te vinden om er in de tweede helft een echte wedstrijd van te maken.

Volgende week start de competitie waarin PSV O15 thuis speelt tegen NEC.

Opstelling: Aron van Lare (c); D'Leanu Arts, Jenson Seelt, Nawaaz Landfeld, Deveron Fonville; Dylan Hopman, Mylian Jimenez (62' Cel Teunen), Mohamed Nassoh (36' Martijn Zuiderwijk); Jasper Huijzer, Milan van de Riet, Dyon Dorenbosch (62' Jesse Giebels).

Gele kaarten: Jenson Seelt en Jesse Giebels.