4-2
2 mei, 00:00
PSV O12 logo
PEC Zwolle O12 logo

Zaterdag jl stond de laatste competitiewedstrijd voor PSV U12 op het programma, Pec Zwolle had de lange reis moeten maken om deze wedstrijd te spelen. Voor de wedstrijd was het verschil tussen Zwolle en PSV 1 pnt dus er stond nog wat op het spel voor beide teams. Zwollen begon goed aan de wedstrijd, men kreeg dan ook de eerste kans van de wedstrijd. Ook een vrije trap in het begin van de wedstrijd leek gevaarlijk naar de kruising te gaan, maar gelukkig ging deze net naast. Hierna ging het spelbeeld op en neer kansen waren er geen, het bleef voetballen tot de 16 meter en dan was het voor beide teams over. In de 11e minuut gaf PSv veel te veel ruimte weg, waardoor de aanval van Zwolle vrij uit kon halen om te schieten, kansloos voor Kevin dus 0-1. PSV kwam na deze domper iets beter in hun spel, Martijn wist met een mooie steekbal Dylan vrij voor de keeper te krijgen maar ook de keeper van Zwolle was op tijd. Mylian ging het een keer van afstand proberen maar zijn schot ging hoog over het doel. Ook Joep probeerde het met een schot maar deze werd net over getikt door de zeer goed keepende Zwolle doelman. In de 29e minuut kwam dan toch de verdiende gelijkmaker voor PSV, uit een corner wist Deveron met een goede kopbal de bal dan toch binnen te koppen 1-1. In de laatste aanval voor rust wist Joep de bal nog voor te krijgen, Jesse kon er net niet bij, maar Mylian wist van de andere kant van het veld de bal nogmaals voor te krijgen Dylan kopte de bal perfect in de verste hoek, iedereen was kansloos, dus ging PSV rusten met een verdiende 2-1 voorsprong.
    Na rust was het weer meteen PSV dat de wedstrijd domineerde, een voorzet van Joep kwam goed bij Martijn, het was jammer dat deze de bal niet goed kon controleren anders had PSV de voorsprong kunnen vergroten. Deveron kwam daarna goed op zetten van achteruit, hij had zelf niet in de gaten dat er nog meer ruimte was om verder door te lopen, dus kwam zijn schot te vroeg en van te ver af. 8 minuten na de rust was het Dylan die in een kluts kluts situatie in de 16 meterzijn hoofd het meest koel hield en de bal binnen wist te schieten 3-1. Enkele minuten later een vrije trap van Mulian op een meter of 25 voor het doel, iedereen die Mylian kent weet dat dat bijna altijd een schot op doel is, veraste hij nu iedereen door de bal perfect achter de verdediging van Zwolle te leggen, Martijn wist helaas de bal niet in het net maar tegen het zijnet aan te krijgen. Ook een mooie aanval met Joris en Dylan in de hoofdrol leek een doelpunt te gaan worden maar deze belande in de handen van de keeper. Dus kansen genoeg maar helaas werden ze niet benut. Ook moest Lander nog een keer alert reageren toen er in 1 keer een vrije Zwollenaar voor hem stond, maar met een snelle reflex wist hij nog net de bal weg te tikken. In de 55 minuut kon Zwolle toch nog een doelpuntje mee nemen en werd het ongewild weer spannend. Maar 2 minuten later wist Dylan een terechte penalty onhoudbaar binnen te schieten. Dus een echte hattrick voor Dylan vandaag. En een verdiende overwinning voor PSV onder 12.
    Enkel minuten voor het laatste fluitsignaal was er nog een publiekswissel voor 4 spelers van PSV die de jeugdopleiding om verschillende redenen gaan verlaten. Joris, Tim, Mats en Lander gaan het komende seizoen hun voetbalkwaliteiten ergens anders vertonen, zeker weten dat de clubs waar ze heen gaan veel plezier gaan beleven aan deze toppers, we wensen hen dan ook veel plezier en succes bij hun nieuwe vereniging. En bedankt boys voor jullie altijd geweldige inzet. Nu nog enkele toernooien voor de jongens, en dan kunnen ze gaan genieten van een verdiende vakantie. Wij als staf hebben een leuk jaar met jullie gehad. Ook de ouders bedankt voor jullie steun.