PSV O15 - Feyenoord O15

 1. zaterdag 2 april 00:00

  De Uitslag


 2. Na het Paastoernooi afgelopen weekend in Rotterdam, bleef PSV o15 in Rotterdamse sferen. De wedstrijd tegen koploper Feyenoord stond immers op De Herdgang op het programma. Een tegenstander die het vorige week op toernooi ook al trof (1-0 verlies). Maar óók in de competitie (3-1 verlies) én in de beker (3-0 winst) stonden beide ploegen al tegenover elkaar op het veld.

  De ploegen kennen elkaar dus prima. Voor PSV stond er niet veel op het spel. De gasten staan als koploper echter 4 punten voor op Ajax. Zaak voor Feyenoord dus om ongeschonden uit de wedstrijd te komen en de 3 punten mee naar Rotterdam te nemen.

  Zou PSV hier een stokje voor kunnen steken?

  De beginfase was overduidelijk voor de Eindhovenaren. Met name over de rechterflank was Beslan Sagov vaak dreigend. Helaas was de eindpass vaak niet in orde zodat PSV voor het doel nog niet echte kansen kon creëeren. Wel was het in de 10e minuut dichtbij de openingstreffer: een corner van Mo Ihattaren werd door Mees Kreekels in kansrijke positie naastgekopt.

  Na 17 minuten opende Feyenoord verrassend de score. Een vrije trap werd niet klemvast gepakt door Jurre Schaafsma waarna een Rotterdammer het snelst reageerde om de 0-1 aan te tekenen. Een tegenslag voor de tot op dat moment goed spelende thuisploeg.

  Na deze treffer leek het echte geloof en vertrouwen wat wegge-ebd bij PSV. Het spel werd rommeliger en er werd (te) snel voor de lange bal gekozen. Feyenoord kreeg een paar kleine kansjes waaronder een afstandsschot en een halve omhaal. En vlak voor rust counterde het snel en leek het 0-2 te worden. Maar Jurre redde hier heel bekwaam in de 1 op 1 situatie.

  Na de rust zakte het spelpeil weg. PSV scoorde bijna uit een vrije trap van Mo Ihattarren die zijn vrije trap op het dak van het Feyenoord doel zag belanden.

  Beide ploegen kwamen sporadisch voor de goal. Het was dan ook niet raar dat wederom een spelhervatting aan de basis stond van een treffer. Helaas viel die aan de verkeerde kant. Na een slechte terugspeelbal kwam Jurre vol in botsing met een Feyenoordspeler en wees de scheidsrechter terecht naar de stip. Geel voor Jurre en penalty die vervolgens feilloos benut werd: 0-2.

  PSV probeerde met wat wissels het duel nog te laten kantelen. Maar helaas brachten de omzettingen niet het gewenste succes. Sterker nog: Jurre moest nog twee keer goed optreden om een grotere nederlaag te voorkomen. PSV kon daar alleen een voorzet van Yorbe Vertessen op Jeremy Antonisse tegenover zetten. Omdat Jeremy net niet bij de bal kon, bleef de teller ditmaal op 0 goals staan aan Eindhovense zijde.

  Feyenoord nam zo de 3 punten mee naar Rotterdam. En nam dit seizoen een onoverbrugbare voorsprong in onderlinge duels: 1-3. De enige keer dat we Feyenoord dit seizoen nog kunnen treffen is op het Marveld toernooi. "Gelukkig" zitten ze dan in de andere poule.

  Jurre Schaafsma; Lars Koolen, Mees Kreekels, Mathijs Bel, Dennis Vos; Damian Timan (c), Stijn van der Put (55' Joost de Schutter), Mo Ihattaren; Beslan Sagov (60' Jeremy Antonisse), Yorbe Vertessen, Thijs Martens (58' Ian Maatsen).

  Gele kaarten: Jurre Schaafsma, Mees Kreekels, Stijn van der Put.