FC Utrecht O19 - PSV O19

 1. woensdag 2 maart 00:00

  De Uitslag


 2. Finale 6:
  Op bezoek bij de FC in de Domstad weet je dat het altijd lastig is om te winnen. En zo ook vandaag. Geen al te best weer maar een veld dat er gezien de omstandigheden van de laatste dagen redelijk bij ligt. We beginnen zoals de laatste gewoon is geworden. Zetten Utrecht onder druk en krijgen ook wat kleine kansjes. Jammer genoeg staat het vizier in de eerste helft nog niet op scherp. De FC komt niet echt gevaarlijk voor onze goal en anders is er altijd een verdediger of Yanick die de bal in zijn veilige armen pakt. We gaan rusten met 0 - 0.
  Na de rust gaan we op dezelfde voet verder en nu komen er wel kansen. Martijn, Sam en Matthias weten het net niet te vinden. Maar we blijven geduldig en in de organisatie spelen. En dan na 80 minuten komt Karim over links goed op, gaat een eentwee aan en krijgt de bal dus ook terug en zet voor op Philippe en deze weet van dichtbij te scoren. 0 – 1. Een verdiende voorsprong. De stand blijft zo want we weten de mogelijkheden die we nog krijgen niet te verzilveren. Tot in de 92e minuut. Dan lukt het Utrecht om voor de eerste keer in deze partij echt op goal te schieten. Yanick stopt en bokst de bal naar links van hem uit gezien. En dan gebeurt er wat we niet hoopten. Alleen de nr 9 van Utrecht reageert en weet Yanick alsnog te verschalken. 1 – 1.
  En eigenlijk weer een katerig gevoel na deze wedstrijd. Het eerste echte schot op goal bij ons en de bal ligt in het netje. Dit voelt zo onrechtvaardig maar het is wel de werkelijkheid. Een verdiende overwinning geven we zomaar weg. Onterecht maar waar. Mannen dit moet een les zijn voor de toekomst. Dit mogen we niet meer laten gebeuren. We moeten zulk soort wedstrijden eerder beslissen en als dat niet lukt de focus kunnen blijven houden dat we ook een 1-0 voorsprong over de eindstreep kunnen trekken.
  Zaterdag AZ thuis en dan kunnen we weer tegen een koploper laten zien waartoe we in staat zijn dit seizoen.
  We moeten vooruit kijken, want, het mooie van het verleden is dat het voorbij is.
  Mannen succes.
  Houdoee.

  van Osch, Abels, Peijnenburg, Carolina, Bannani, Rigo, Berden, Rommens, Lammers, Verreth, Daneels (61e Scamacca).