FC Twente O15 - PSV O15

 1. woensdag 2 maart 00:00

  De Uitslag


 2. Op een woensdagmiddag begin maart voor de beker voetballen. Dat stond er op het menu voor de o15 van PSV. In de kwartfinale van de beker was Fc Twente de opponent. Zouden de Tukkers als voorgerecht dienen in deze bekerronde? Waarna de winnaar van deze tweestrijd als hoofdgerecht Ajax zou treffen in de halve finale (vreemd genoeg was er al geloot namelijk). En als toetje, bij winst in die partij, de finale spelen. Dat zou een prachtig scenario zijn.

  Maar orde en volgorde......eerst moest afgerekend worden met de koploper van de eerste divisie: Fc Twente. En dat het geen simpele klus wordt, dat was vooraf duidelijk. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloor de ploeg van trainer Edwin de Wijs met 1-2 in Eindhoven. Nu stond een uitwedstrijd op het programma.

  PSV startte overtuigend en reeg al snel wat kansen aaneen. In de 3e minuut draaide bijna een corner van aanvoerder Damian Timan bij de 2e paal binnen. En twee minuten later ging een inzet van Yorbe Vertessen recht op de Twentse keeper af.

  Na 10 minuten spelen was PSV erg dichtbij de openingstreffer. In de omschakeling was het levensgevaarlijk toen Yorbe op rechts diepgestuurd werd. Zijn balletje breed belandde bij Dennis Vos die echter op de paal schoot waarna Mo Ihattaren in de rebound op de keeper stuitte.

  Nadat Twente in de 14e minuut voor het eerst van zich liet horen middels een afstandschotje, kwam PSV in de 19e minuut terecht op voorsprong. Ditmaal ging Yorbe over de linkerflank goed door en hij legde de bal niet zelfzuchtig breed op de meegesprintte Dennis die simpel de 0-1 aantekende.

  Amper 5 minuten later tilde Damian de stand naar 0-2. Beslan Sagov pikte de bal op links op en gaf een prima voorzet die op het hoofd van Damian belandde die 2 pogingen nodig had om de keeper te passeren. Een mooi moment voor hem, want zo kon hij op prachtige wijze de net overleden vader van een vriend eren.

  Vlak voor rust kon PSV het duel in het slot gooien. Damian probeerde het vanaf rechts maar zijn bal ging niet het doel in. De aanval liep door waarna Jochem van Dijk de bal op het hoofd van Yorbe legde. Dit keer mikte Yorbe echter te hoog. Ruststand derhalve 1-1.

  Na wat oponthoud (Twente bleef tot ergernis van de scheidsrechter érg lang weg) ontwikkelde zich een rommelige 2e helft. Twente wilde wel maar kon niet, PSV miste de scherpte.

  Toch konden de Eindhovenaren nog driemaal scoren. Eerst was het wederom Damian die raak schoot. Na een overtreding op Yorbe wist hij wel raad met de toegekende vrije trap op zo'n 20 meter afstand.

  Twee minuten later strafte Yorbe een foutje bij Twente genadeloos af en besliste het duel: 0-4.

  Nadat de ingevallen Thijs Martens nog een grote kans liet liggen, veelbelovende aanvallen voortijdig (onterecht) afgevlagd werden scoorde PSV in de 65e minuut toch nog de 0-5. Een magnifieke lange pass van Shurandy Sambo werd door Yorbe op waarde geschat en met een subtiele voetbeweging passeerde hij de Tukkerse doelman.

  Een prima, ruime en terechte overwinning. Met eindelijk weer eens "de nul" achterin.

  In de halve finale wacht Ajax in Amsterdam op ons. Het zou een prachtige beloning zijn om ook daar als overwinnaar de bus in te stappen en vervolgens de bekerfinale te spelen.

  Jurre Schaafsma; Mees Kreekels, Shurandy Sambo, Elgero King (36' Lars Koolen), Jochem van Dijk; Mathijs Bel, Dennis Vos (59' Stijn van der Put), Damian Timan (c) (61' Dani Mathieu); Mo Ihattaren, Yorbe Vertessen, Beslan Sagov (55' Thijs Martens).