PSV O16 logo
De Graafschap JO16-1 logo

2. Wedstrijdverslag

PSV vergeet te scoren tegen De Graafschap

Op een koude Herdgang speelde PSV O16 zaterdag geen wedstrijd om warm van te worden. Met een selectie die nog niet helemaal op peil was, nu echter voornamelijk door blessures, traden de boeren uit Eindhoven aan tegen de boeren van De Graafschap, een van de nieuwe tegenstanders in de tweede competitiehelft.

Wellicht door de sneeuw of de kou kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang. Pas na een kwartier spelen liet Mylian de bank voor het eerst opveren toen hij van twintig meter de goal van De Graafschap met een mooi schot onder vuur nam, maar moest toezien dat de keeper de bal fraai uit de kruising tikte. Echter pas bijna een kwartier later kreeg PSV de eerste grote kans op een treffer. In een aanval viel de bal in het strafschopgebied ineens voor de voeten van spits Milan, die van rechts voor de goal gehaast en ongecontroleerd voor de Doetinchemse goal langs schoot. Zonder goals, maar ook zonder door De Graafschap in de problemen te zijn gebracht, gingen de teams de warme kleedkamers in.

Na in de rust nog eens te zijn gewezen op de afspraken die waren gemaakt, kwam na de rust een wat beter PSV op het veld en ontstond een wat dynamischere wedstrijd, waarin ook nu de betere kansen voor PSV waren. In de 47e minuut resulteerde dat in de 1-0 voor PSV toen Milan dit keer scherper reageerde op een bal die in de doelmond voor hem op stuitte, nadat die door Jesse werd doorgekopt en half werd weggewerkt. Vijf minuten later had Milan de 2-0 op zijn schoen toen hij door invaller Tim met een mooi passje links de zestienmeter in werd gestuurd. Milan chipte de bal fraai over de uitlopende keeper, maar zag de bal net via de lat over het doel gaan. Een minuut later had diezelfde Tim een prima kans toen hij alleen op de keeper door kon, die echter goed redde en de 2-0 wist te voorkomen. Uit een van de spaarzame tegenaanvallen die daarop volgde wist De Graafschap op gelijke hoogte te komen. Nadat de scheidrechter niets van buitenspel wilde weten en de Graafschap door mocht, belandde een schot van rechts binnen het strafschopgebied met enig geluk via de linker paal in het doel achter Rick. In de slotfase had Mo nog een grote kans toen hij een voorzet bij de tweede paal goed inkopte, maar zijn inzet werd door de keeper van De Graafschap net uit de hoek getikt. Het bleef dan ook bij een puntendeling, waar PSV op basis van de kansenverhouding had kunnen en moeten winnen.

Volgend weekend is er geen competitieprogramma. De O16 vertrekt donderdag a.s. voor een toernooi naar Riga. Ook gaan er een aantal jongens van het team gaat met het Nederlands Elftal naar Portugal. Succes iedereen!

Rick Jonkers, D’Leanu Arts, Jenson Seelt, Jesse Giebels, Nawaaz Landfeld, Lars Putters (41/Tim van den Heuvel), Dylan Hopman (58/Deveron Fonville), Mylian Jimenez (C), Naïm Matoug, Milan van de Riet, Mo Nassoh.

Gele kaart: Jenson Seelt