0-0
1 april, 14:30
FC Twente O15 logo

Het Verslag

In de 21e speelronde stond voor PSV O15 de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. Een wedstrijd tussen de nummers twee van de standenlijst: PSV de nummer twee van boven, FC Twente van onderen. Eerder dit seizoen won PSV in Eindhoven eenvoudig, met een ruime 5-0 zege. In aanloop naar de topper tegen Ajax belangrijk om geen puntenverlies te leiden op Twentse bodem.

Vanaf het eerste fluitsignaal had PSV de bal. Het had echter grote moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. In de eerste helft kwam het 'slechts' tot een paar afstandsschoten die niet de juiste richting hadden. Vlak voor rust scoorde Jayden Braaf uit een rebound, maar deze treffer werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Even later redde de FC Twente-keeper bekwaam op een inzet van diezelfde Jayden.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld: PSV had de bal, maar kon de sleutel die tot scoren en dus succes moest leiden niet gevonden krijgen. Echt uitgespeelde kansen kreeg het niet en omdat hetzelfde voor de thuisploeg gold, eindigde de wedstrijd teleurstellend in 0-0.

PSV liet daarmee dure punten liggen in de achtervolging op Ajax. Zeker met het oog op de volgende wedstrijd, Ajax uit, een zure constatering.

Opstelling: Robin Verhoeven; Thomas Cox (63' Joep Kluskens), Alberto Puts (51' Nigel Lonwijk), Emmanuel Matuta, Heritier Deyonge; Mathijs Tielemans, Joost de Schutter (c), Kees van Lindert; Jeremy Antonisse (44' Jur Clabbers), Jason Pigmans en Jayden Braaf.

Gele kaart: Joost de Schutter.