Scouting

Scouting is een speerpunt binnen het beleid van PSV en jeugdscouting vormt daar een belangrijk onderdeel van. Zowel regionaal, nationaal als internationaal zijn de scouts van PSV actief. Via een uitgebreid netwerk van tipgevers en uitstekende contacten met internationaal opererende voetbalmakelaars heeft PSV een goede basis om talenten te ontdekken. Jan Vennegoor of Hesselink staat aan het hoofd van de afdeling scouting binnen PSV, Rini de Groot is binnen de jeugdopleiding verantwoordelijk als hoofd jeugdscouting. De afdeling jeugdscouting krijgt met regelmaat de volgende vragen:

Kan je jezelf aanmelden als jeugdspeler van PSV?
Dit is niet mogelijk. Alle jeugdspelers van PSV zijn door de club benaderd. Ze werden op basis van hun voetbalkwaliteiten door ons gescout, uitgenodigd en uiteindelijk geselecteerd.

Wat is de beste kans om gescout te worden?
Laat uw zoon lekker voetballen bij een lokale club van jullie voorkeur met voldoende weerstand. Als hij daar een meerwaarde is, valt hij zeker op, ook bij ons netwerk van regioscouts. Als uw zoon wordt gescout, neemt PSV zelf contact op.