Medisch

Medisch | © Photo-Prestige

PSV heeft al enkele decennia een verbintenis met het St. Anna Ziekenhuis als sportmedische partner. Het medisch sportgezondheidscentrum TopSupport, onderdeel van de St. Anna Zorggroep, coördineert de sportmedische begeleiding van alle PSV-teams waaronder de jeugdopleiding. Dit betreft onder meer blessurepreventie, medische behandelingen en spelerskeuringen.

Medische staf
Er is een vaste medische staf tijdens trainings- en wedstrijddagen op De Herdgang aanwezig om de jeugdspelers van de juiste zorg te voorzien. In geval van een blessure dient een speler altijd de fysiotherapeut of verzorger in te lichten. Blessures worden doorgaans door de eigen medische staf in samenspraak met het TopSupport behandeld. Clubarts Suzanne Huurman vormt het hoofd van de medische staf voor de jeugdopleiding. Fysiotherapeut Ferd van Odenhoven is als coördinator medische staf het eerste aanspreekpunt voor de jeugdspelers. Fysiotherapeuten Toine Leijnse (Jong PSV) en Emilie van Boekel (PSV O17) zijn op regelmatige basis aanwezig en tevens aan een team verbonden. De medische staf wordt bij wedstrijddagen ondersteund door medische vrijwilligers.

Zorgverzekeraar Menzis
De medische staf van PSV heeft met zorgverzekeraar Menzis de afspraak kunnen vaststellen dat jeugdspelers en contractspelers, zonder tussenkomst van een huisarts, door clubartsen Wart van Zoest en Suzanne Huurman kunnen worden doorverwezen naar het ziekenhuis voor nader onderzoek (denk aan MRI, echo of röntgenfoto) wanneer dit vanuit PSV noodzakelijk wordt geacht. Iedere speler is vrij om zelf een zorgverzekeraar te kiezen maar de keuze voor zorgverzekeraar Menzis vereenvoudigt het proces bij het oplopen van een blessure.