Voorzieningen jeugdcomplex De Herdgang

Artikel
Voorzieningen jeugdcomplex De Herdgang

De werkzaamheden op het jeugdcomplex zijn in volle gang. Volgens planning wordt in maart 2019 het nieuwe hoofdgebouw opgeleverd. De verbouwingen brengen enkele wijzigingen met zich mee, hieronder een overzicht.

Kantine
Zowel aan de linker- als de rechterkant van de kantine wordt aangebouwd, daarmee komt de ingang zoals die nu is te vervallen. Gedurende de verbouwing wordt er een trap gebouwd aan de kant van het terras. In de zomerperiode worden de puien van de kantine volledig vervangen en is de kantine een korte periode volledig gesloten. Communicatie hierover volgt in die periode.

Het nieuwe gebouw loopt in de toekomst van cornervlag tot cornervlag en zal gelijk lopen met de lange zijde van het hoofdveld. Omdat het deel met de kantoren in het huidige gebouw wordt afgebroken, komen er tijdelijke kantoorunits voor het personeel. De units zijn geplaatst op P3.

Parkeren

Door de kantoorunits op P3 wordt de parkeergelegenheid een stuk minder. De resterende plekken van P3 zijn gereserveerd voor spelers, speelsters en personeel. P4 (achter het hoofdgebouw) is volledig afgesloten.

Door de kantoorunits op P3 wordt de parkeergelegenheid een stuk minder. | © PSV Media Door de kantoorunits op P3 wordt de parkeergelegenheid een stuk minder. | © PSV Media

Bezoekers kunnen op wedstrijddagen parkeren op P1 (profzijde). Tegenstanders parkeren op P1 of P3 (in het geval van kleine busjes). Grote bussen worden standaard doorverwezen naar P1. Fietsen kunnen worden geplaatst in de parkeerrekken bij P2.

Toiletten

Doordat de hoofdingang is komen te vervallen zijn de toiletten niet meer toegankelijk. Daarom zijn toiletunits voor bezoekers geplaatst op P2 (uitvak) en aan de achterzijde van het hoofdgebouw.

Voetbalprogramma
Het meest complexe van deze verbouwing is het feit dat de trainingen en wedstrijden doorgang moeten kunnen vinden. Kleedkamers, douches, toiletten, medische ruimte en materiaalhok blijven in functie. De planning is door de bouwmeesters zo gemaakt, dat we minimale concessies hoeven te doen aan het voetbalprogramma.

Wedstrijden

Zowel de wedstrijden van Jong PSV als PSV Vrouwen en de PSV Jeugd blijven plaatsvinden op De Herdgang. De blauwe tribunes zijn toegankelijk via de gebruikelijke looppaden rondom de tribunes. De overdekte rood witte hoofdtribune is enkel toegankelijk via de kantine. Kaarten voor Jong PSV en PSV Vrouwen zijn op wedstrijddagen gewoon te koop bij de aanwezige kassa’s. De jeugdwedstrijden zijn vrij toegankelijk.