Veel jeugdinternationals waaieren uit

Artikel
Veel jeugdinternationals waaieren uit

In deze interlandperiode waaieren naast spelers van PSV en Jong PSV ook weer een groot aantal jeugdinternationals uit. Een overrzicht.

Internationals
Lennerd Daneels van PSV O19 speelt met België O19 in de Eliteronde voor kwalificatie van het EK 2017 in Georgië. België O19 zit in een poule met Zweden, Italië en Ierland. De wedstrijden worden op 23, 25 en 28 maart in België gespeeld. Enkel de groepswinnaar plaatst zich voor het EK. Ook Dante Rigo en Matthias Verreth van Jong PSV zijn geselecteerd voor België O19.  

Ook Piroe in Eliteronde
Ook Nederland O19 speelt zo’n Eliteronde in eigen land. Joël Piroe van PSV O19 is hiervoor geselecteerd. Tegenstanders voor Nederland O19 zijn Finland, Oekraïne en Griekenland. Ook Jong PSV’er Jurich Carolina zit in de selectie. Bij Tsjechië O19 zit Michal Sadilek in de selectie. De Tsjechen spelen in de Eliteronde tegen Hongarije, Oostenrijk en Schotland.

Vijf PSV’ers bij Oranje O18
Oranje O18 speelt 23 en 27 maart oefeninterlands tegen respectievelijk Oostenrijk O18 en Tsjechië O18. Leandro Fernandes, Cody Gakpo, Justin Lonwijk, Mike van de Meulenhof en Armando Obispo van PSV O19 zitten allen in de definitieve selectie voor die duels. Jordan Teze en Youri Roulaux staan standby. Bertalan Kun, ook PSV O19, gaat met Hongarije O18 op trainingskamp en speelt twee oefenduels tegen Polen O18.

Daverveld en Mendonca plaatsen zich voor EK
Tijn Daverveld en Andrew Mendonca van PSV O17 sloten afgelopen week met Nederland O17 de Eliteronde voor het EK als groepswinnaar af. Oranje won van België (2-0), Wit-Rusland (3-2) en Italië (2-1). Daarmee heeft Oranje O17 zich nu geplaatst voor het EK 2017 dat in mei in Kroatië plaatsvindt.   

Bekijk ook

PSV O19 naar halve finale beker

Artikel

Jeugdmagazine 8 wordt verspreid

Artikel