Veel jeugdinternationals ontvangen uitnodiging

Artikel
Veel jeugdinternationals ontvangen uitnodiging

Er komt weer een periode met interlands aan en daarom gaan veel spelers uit de jeugdopleiding van PSV de komende weken met de nationale selectie op pad. Een overzicht.

Piroe in voorselectie O19
PSV O19-aanvaller Joël Piroe heeft de 41-koppige voorselectie gehaald van Nederland O19. Van 20 tot en met 28 maart speelt Oranje tegen achtereenvolgens Finland, Oekraïne en Griekenland. Alleen de winnaar van de Eliteronde kwalificeert zich voor de EK-eindronde die in juli in Georgië plaatsvindt. Ook Jurich Carolina, speler van Jong PSV, is opgenomen in deze lijst van 41. De definitieve selectie wordt donderdag bekend gemaakt.

Nog vier PSV’ers in Eliteronde O19
Voor hetzelfde EK speelt ook België O19 een Eliteronde. In eigen land neemt de Belgische jeugdselectie het op tegen Zweden, Italië en Ierland. Voor die duels zijn Lennerd Danneels, Dante Rigo en Matthias Verreth geselecteerd. Michal Sadilek neemt met Tsjechië O19 deel aan de Eliteronde. Sadilek en zijn teamgenoten spelen tegen Hongarije, Oostenrijk en Schotland om een plekje op de eindronde van het EK.

Zeven PSV’ers bij Oranje O18
Nederland O18 speelt op 21 en 27 maart oefeninterlands tegen Oostenrijk O18 en Tsjechië O18. Bij Nederland O18 zitten zeven PSV O19-spelers in de voorselectie: Leandro Fernandes, Cody Gakpo, Justin Lonwijk, Mike van de Meulenhof, Armando Obispo, Youri Roulaux en Jordan Teze.

PSV’ers tegenover elkaar in Eliteronde O17
De jeugdinternationals van Nederland O17 spelen deze week de Eliteronde voor deelname aan het EK in mei. Hiervoor zijn Tijn Daverveld en Andrew Mendonca van PSV O17 geselecteerd. Koen Oostenbrink staat op de standby-lijst. Dinsdag speelt Oranje O17 om 16.00 uur tegen België O17 op het complex van UDI’19 in Uden.

Wit-Rusland en Italië
Daarna volgt een wedstrijd tegen Wit-Rusland O17 op donderdag 16 maart, ook in Uden. De Eliteronde wordt op 19 maart afgesloten met een duel tegen ItalIë O17 op het sportcomplex van De Treffers in Groesbeek. De groepswinnaars en de zeven beste nummers twee van de acht poules hebben recht op deelname aan het EK 2017 in Kroatië.

Oranje O16 wint vierlandentoernooi
Oranje O16 heeft zondag het vierlandentoernooi in Noordwijk gewonnen. Op de laatste speeldag werd België O16 met 3-2 verslagen. Ook tegen Noorwegen O16 (2-1) en Roemenië (3-2) won Nederland O16. PSV O16-verdediger Mees Krekels speelde tegen Noorwegen zijn eerste jeugdinterland en scoorde in dat duel meteen. Ook Damian Timan scoorde in dat duel. De andere PSV’ers in de selectie van Nederland O16 waren Matthijs Bel, Shurandy Sambo en Nigel Thomas.

Vertessen bij België O16
Bij België O16 deed PSV’er Yorbe Vertessen mee, Vertessen verloor van zijn teamgenoten bij Oranje O16 met 3-2, van Noorwegen (1-2) en won van Roemenië (0-1). Aboubacar Koné en Sekou Sidibe waren ook geselecteerd, maar moesten zich wegens blessures afmelden.

Tweedaagse stage Oranje O15
Jayden Braaf, Mohamed-Amine Ihattaren, Ian Maatsen, Joost de Schutter en Mathijs Tielemans zijn 14 en 15 maart op de KNVB Campus voor een tweedaagse stage met Nederland O15. Kees van Lindert en Jason Pigmans staan standby voor de stage. De stage is een voorbereiding op het tweeluik met België O15 op 28 en 30 maart.

Bekijk ook

PSV O19 naar halve finale beker

Artikel

Jeugdmagazine 8 wordt verspreid

Artikel