Uitgelicht | De jeugdspelers die in actie kwamen tegen FC Schalke 04

Artikel
Uitgelicht | De jeugdspelers die in actie kwamen tegen FC Schalke 04

Het oefenduel met FC Schalke 04 werd door Hoofdcoach Peter Bosz aangegrepen om verschillende talenten van dichtbij aan het werk te zien. Lees hier meer over de PSV Academy-spelers die in actie kwamen.

Terwijl hij zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie nog moet maken, was Sven van der Plas (17) vandaag basisspeler. De centrale verdediger wist regelmatig de aanval van de bezoekers te vertragen en smoorde meerdere dieptepasses in de kiem. Sven maakte de negentig minuten vol.

Jesper Uneken (18) scoorde dit seizoen drie keer in acht duels met Jong PSV. De aanvaller, die in de basis begon, staat bekend als een traditionele spits met bijzonder veel kwaliteit in de lucht. Met het hoofd was hij dan ook verantwoordelijk voor de eerste kans van PSV. Zijn inzet ging helaas net over. Daarnaast was Jesper vaak aanspeelbaar en het lukte hem vaak ballen vast te houden tot versterking arriveerde. 

Na drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, mocht Onisme Zimuangana (17) het vandaag laten zijn bij de hoofdmacht. De rechtsvoor vormde een dynamisch duo met Shurandy Sambo, waarmee hij regelmatig van positie wisselde. Onisme was betrokken in de opbouw, maar kwam niet in scoringspostie.

Jordy Bawuah (16) gold als de jongste speler op het veld. De aanvallende middenvelder, die zijn debuut in de Eerste Divisie al heeft gemaakt, liet regelmatig zijn creativiteit zien. In de tweede helft kwam hij in scoringspositie, maar hij schoot net naast. De pas zestienjarige Jordy speelt doorgaans bij PSV O18 en maakte de negentig minuten vol.

Mylian Jimenez (20) was de oudste en meest ervaren jongeling in de basisopstelling. Hij heeft al 34 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie op zijn naam staan. Tegen FC Schalke 04 mocht hij vanuit het middenveld het spel verdelen. Mylian kwam regelmatig uit de dekking en leed zelden balverlies. In de tweede helft stichtte hij met een afstandsschot enig gevaar. De middenvelder stond gedurende de hele wedstrijd op het veld.

Geatan Trenidad (17) viel in de 75e minuut in. De aanvaller van PSV O18 was al snel betrokken bij een grote kans. Bij een uitbraak van Patrick van Aanholt had hij het eindstation van een goal kunnen zijn, maar hij stond net buitenspel. Geatan moet zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie nog maken, maar mocht vandaag dus al een kijkje nemen bij de A-selecite.  

Raf van de Riet (17) verving Mauro JR. als linksback. De verdediger speelde al in de Keuken Kampioen Divisie en UEFA Youth League, maar komt doorgaans uit voor PSV O18.

Samuel Gomez van Hoogen (17) was onderdeel van het viertal dat in de 75e minuut binnen de lijnen kwam. De middenvelder zat al verschillende keren op de bank bij Jong PSV. Zijn debuut in de Eerste Divisie moet hij nog maken, maar voor PSV 1 heeft hij zijn eerste minuten nu gemaakt.

De boomlange Brian van den Boogaard (17) verving Armando Obispo in de 75e minuut. De centrale verdediger komt doorgaans uit voor PSV O18 en moet zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie nog maken.

In de eindfase van de wedstrijd werd Yorbe Vertessen vervangen door Essien Bassey (17). De speler van O18 is vleugelverdediger van beroep. Met nog enkele minuten te spelen mocht hij het tegen FC Schalke 04 laten zien vanaf een aanvallende positie.