PSV’ers op schot in interlands

Artikel
PSV’ers op schot in interlands

Cody Gakpo en Sekou Sidibe scoorden afgelopen week voor hun land. Lees hier hun verrichtingen en die van andere jeugdspelers.

Gelijkspel Oranje O18
Cody Gakpo en Leandro Fernandes van PSV O19 speelden vorige week met Oranje O18 een vriendschappelijke wedstrijd tegen een zogeheten Highschool Selection van Japan O19, een afvaardiging van de beste talenten uit de Japanse highschool league. Officieel was het geen interland en het was ook iets anders ingedeeld dan een normale wedstrijd: de teams speelden drie keer dertig minuten. Gakpo was verantwoordelijk voor een van de twee Nederlandse treffers in het 2-2 gelijkspel tegen de Japanners.

Sidibe scoort tegen Marokko
Sekou Sidibe van PSV O17 kende met België O16 een slechte start van het internationale toernooi in het Franse Montaigu. Tegen de Verenigde Staten O16 werd met 1-0 verloren, terwijl ook Japan O16 met 2-0 te sterk was. Daarna nam België O16 het op tegen Marokko O16, waar het met 2-0 van won, mede door een doelpunt van Sidibe. Ook de laatste wedstrijd won België, dit keer met 4-0 tegen de leeftijdsgenoten van Engeland.

Twee oefeninterlands België O15 futures
Met de futures van België O15 speelt Emmanuel Matuta La Nkenda Nosa op dinsdag- en donderdagavond twee oefeninterlands tegen de futures van Tsjechië O15. Future-teams zijn ploegen waarin spelers die fysiek nog niet zo volwassen zijn als sommige andere leeftijdsgenoten, toch tegen tegenstanders van hetzelfde niveau kunnen spelen, zowel in fysiek als technisch opzicht. In de leeftijdscategorie van O15 en O17 zijn de verschillen in fysieke volwassenheid vaak groot, waardoor België gestart is met zo’n future-ploeg. Ook Tsjechië heeft dus zo’n team.

Bekijk ook