PSV'ers grijpen naast toernooizege met Oranje O15

Artikel
PSV'ers grijpen naast toernooizege met Oranje O15

Veel PSV'ers worden in de periode januari-februari opgeroepen voor diverse nationale selecties. Tijd voor een update van onze jeugdinternationals.

Oranje O15
Het Spaanse Pinatar was het decor voor een internationaal toernooi in de categorie onder 15 jaar. PSV’ers Chahid el Allachi, Livano Comenencia, Yaël Gil y Muinos en Iggy Houben maakten deel uit van de selectie. In de eerste wedstrijd won de ploeg van Hongarije (2-0). In de tweede interland was Ierland de tegenstander. Comenencia begon de tweede interland als aanvoerder, maar ondanks een doelpunt van de PSV’er kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Doordat Oranje O15 de sterkste bleek in de penalty-serie werd de laatste wedstrijd tegen Spanje een echte finale. Beide ploegen hadden evenveel punten en dus zou de winnaar uiteindelijk ook het toernooi winnen. In een finale, waarin alle PSV’ers in actie kwamen, bleek het gastland helaas met 1-0 te sterk. Een mooie ervaring voor onze jongens op internationaal niveau.

Oranje O16
Maar liefst zes PSV’ers zijn opgeroepen voor Oranje O16. Aron van Lare namens PSV O17 en D’Leanu Arts, Mylian Jimenez, Nawaaz Landfeld, Naïm Matoug en Dylan Hopman namens PSV O16. Het zestal neemt het in een internationaal toernooi, dat gespeeld wordt tussen 4 en 12 februari in Portugal, op tegen Duitsland, het gastland en Argentinië.

Oranje O17
In dezelfde periode speelt ook Oranje O17 een vierlanden toernooi in Portugal. Joost de Schutter en Jeremy Antonisse, beiden uitkomend voor PSV O17, maken deel uit van de selectie. De tegenstanders op het toernooi zijn de leeftijdsgenoten van Spanje, Portugal en Duitsland. Nigel Lonwijk staat op de stand-by lijst.

België
Yorbe Vertessen en Maxime Delanghe zitten in de voorselectie van België O19 voor een trainingskamp in Italië. Heritier Bora Deyonge nam eerder dit jaar met België O17 deel aan de Development Cup in Minsk. De verdediger, spelend voor PSV O17, kwam in drie van de vijf duels in actie en eindigde uiteindelijk op de zevende plek.

Noorwegen
Mathias Kjølø neemt met Noorwegen O18 deel aan het La Manga Four Nation Tournament. De ploeg speelt in Spanje tegen de leeftijdsgenoten van Slowakije, Polen en Portugal.

Engeland
Engeland O17 doet van 7 tot 10 februari een beroep op Noni Madueke. De aanvaller, die officieel de overstap heeft gemaakt naar PSV O19, speelt twee vriendschappelijke interlands tegen Frankrijk en Hongarije.