PSV O19 verliest Otten Cup na strafschoppen

Artikel
PSV O19 verliest Otten Cup na strafschoppen

PSV O19 heeft de 71e editie van de Otten Cup verloren na strafschoppen. In de finale speelde de ploeg van Mark van Bommel doelpuntloos gelijk tegen Inter. Na strafschoppen waren de Italianen te sterk (3-5).

Weg naar de finale
PSV O19 begon het toernooi met een eenvoudige 3-0 overwinning op het Franse Paris Saint-Germain. Linksback Theunissen wist twee keer te scoren. Het was tevens de eerste thuiszege van Mark van Bommel als trainer. In de tweede poulewedstrijd wist zijn ploeg met maar liefst 7-0 te winnen van Anderlecht O19, de winnaar van vorig jaar. PSV O19 scoorde in deze wedstrijd meer doelpunten dan in de vorige acht ontmoetingen met Anderlecht O19 bij elkaar. Na deze monsterzege was PSV O19 al zeker van een plek in de kruisfinale. Van Bommel stuurde in de laatste poulewedstrijd tegen het Argentijnse Estudiantes een nagenoeg volledig gewijzigd team het veld in. PSV O19 kwam vroeg op achterstand door een eigen goal van Daverveld, maar wist de achterstand in de tweede helft nog om te buigen. Eindstand: 2-1.

PSV O19 plaatste zich als ongeslagen groepswinnaar voor de halve finale, waar Borussia Mönchengladbach de tegenstander was. Ook deze wedstrijd werd eenvoudig gewonnen: 3-0.

Verlies na strafschoppen
In de finale kwam was het Italiaanse Inter de tegenstander van PSV O19. Beide ploegen hadden nog geen wedstrijd verloren en kregen pas één doelpunt tegen. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: 0-0. In de tweede helft kregen beide ploegen kansjes. Zo kopte Piroe op de lat. Na 90 minuten spelen stond de 0-0 score nog steeds op het scorebord. Strafschoppen moesten beslissen wie de Otten Cup ging winnen. De tweede strafschop van PSV O19 werd door Sadilek op de paal geschoten. Inter wist alle strafschoppen te benutten, en won dus de 71e editie van de Otten Cup. PSV O19 werd tweede.

Eindstand Otten Cup
1. Internazionale
2. PSV
3. Borussia Mönchengladbach
4. Paris Saint-Germain
5. RSC Anderlecht
6. Manchester United
7. Cruzeiro EC
8. Estudiantes de la Plata

Mauro en Obispo werden uitgeroepen tot beste aanvaller en verdediger van het toernooi Mauro en Obispo werden uitgeroepen tot beste aanvaller en verdediger van het toernooi

    Bekijk ook