PSV O19 gaat voor Triple: ‘Gaat alleen om winnen’

Artikel
PSV O19 gaat voor Triple: ‘Gaat alleen om winnen’

Als PSV onder 19 zaterdag in Rotterdam afrekent met Feyenoord, is het succesjaar compleet. Na de Supercup en het kampioenschap kan het team van Mark van Bommel, dat bij afwezigheid van de coach zaterdag wordt geleid door André Ooijer, namelijk ook de beker winnen. En dat is volgens de voormalig PSV-verdediger het enige dat telt.

Vijandigheid
“Iedere wedstrijd tegen Feyenoord is natuurlijk speciaal”, zegt Ooijer in gesprek met PSV TV. “Afgelopen zondag speelde ik mee tijdens de afscheidswedstrijd van Drik Kuyt en ook toen merkte ik de vijandigheid tegen mij omdat ik voor andere topclubs gespeeld heb. Dat gaan de jongens zaterdag ook ervaren. Ik verwacht daar (op het trainingscomplex van Feyenoord, red.) een hoop supporters, maar dat kan je juist ook sterker maken. Ik vond dat altijd wel lekker.”

Fysiek
Volgens Ooijer moet zijn team ook bestand zijn tegen het fysieke voetbal van de Rotterdammers. “Zij zullen het veel in duels gaan zoeken. Feyenoord neigt vaak naar het fysieke, ook in de opleiding. Wij moeten daar klaar voor zijn en tegelijkertijd blijven voetballen. We hebben een heel goed team, dat hebben we gedurende het hele seizoen gezien. Dat moet er zaterdag opnieuw uitkomen en als dat lukt ziet het er heel goed uit voor ons.”

Coach
Ooijer zelf geniet van zijn rol als tijdelijk eindverantwoordelijke. “Ja ik vind het mooi. Ik hou ervan die winnaarsmentaliteit over te brengen. Het gaat maar om één ding en dat is winnen.”