PSV O14 eindigt seizoen op tweede plaats, PSV O19 prolongeert titel niet

Artikel
PSV O14 eindigt seizoen op tweede plaats, PSV O19 prolongeert titel niet

De eerste selectie speelde een paar weken geleden al de laatste competitiewedstrijden. Inmiddels hebben ook alle jeugdteams hun competities erop zitten. Lees hieronder hoe zij afgelopen seizoen gepresteerd hebben.

PSV O13
PSV O13 is de competitie geëindigd op een zesde plaats. Totaal namen er acht teams deel aan de voorjaarscompetitie. In veertien duels behaalde de ploeg van Hidde van Boven vijftien punten. AZ O13 kroonde zich dit seizoen tot kampioen van de Eredivisie voor spelers onder de 13.

PSV O14
In de A-poule voor spelers onder de 14 bemachtigde PSV de tweede positie. Zes keer behaalde PSV O14 een overwinning, twee keer werden de punten verdeeld en maar drie keer ging het team van Vincent Heilmann als verliezer het veld af. De grootste overwinning boekte het team in februari. Op De Herdgang werd ADO Den Haag met een 6-1 nederlaag teruggestuurd naar de Hofstad.

PSV O15
Net zoals voor de andere teams is ook voor PSV O15 de competitie klaar. Dit team sluit het seizoen af met een zesde positie. Het gat tussen PSV en de nummer zeven sc Heerenveen is immens te noemen. Tussen beiden zit er een verschil van twaalf punten. De ploeg van Edwin de Wijs voetbalde in de voorjaarscompetitie 21 punten bij elkaar.

PSV O16
PSV O16 kwam in het voorjaar in actie in de B-poule voor O16-spelers. Geruime tijd voerde FC Utrecht en PSV een strijdt wie zich de kampioen mocht noemen. Het waren de Domstedelingen die aan het langste eind trokken. Met een verschil van maar drie punten liep PSV O16 dus net de titel mis. Wel zaten er zeven punten verschil tussen PSV en nummer drie ADO Den Haag.

PSV O17
De spelers van PSV O17 speelden het voorjaar opnieuw in de Eredivisie. Nadat het in het najaar op een vierde plaats eindigde, lukte het na de winterstop allemaal net niet. Het team van Rick de Rooij werd helaas nipt laatste in de poule.

PSV O19
Nadat PSV O19 vorig jaar sinds hele lange tijd kampioen geworden was, werd natuurlijk geprobeerd de titel te prolongeren. Dat lukte niet, maar een vierde plek werd wel veiliggesteld. Daarmee zit voor trainer Ruud van Nistelrooy zijn eerste seizoen erop bij PSV O19. Volgend jaar sluit ook André Ooijer aan in de staf van de oud-spits.

Bekijk ook