Piroe en Malen schieten O19 naar zege op Italianen

Artikel
Piroe en Malen schieten O19 naar zege op Italianen

Negen spelers uit de jeugdopleiding van PSV kwamen de afgelopen dagen in actie voor jeugdelftallen van hun nationale teams. Een overzicht.

Gudmundsson met IJsland onderuit in Spanje
Albert Gudmundsson kon niet voorkomen dat IJsland O21 onderuitging in de EK-Kwalificatiewedstrijd tegen Spanje. De wedstrijd in Murcia eindigde in 1-0. Gudmundsson was de aanvoerder van de IJslanders en maakte de negentig minuten vol. IJsland blijft met vier punten uit vier duels op de voorlaatste plaats in de poule staan. Spanje won alle drie zijn wedstrijden en gaat aan kop.

Minimale overwinning Oranje O20
Oranje O20 oefende op sportpark Parkzicht in Uden tegen Zwitserland. Kaj Sierhuis maakte na rust het enige doelpunt. Kenneth Paal speelde als linksback de hele wedstrijd. Dinsdag speelt het elftal van bondscoach Dwight Lodeweges een vriendschappelijke interland tegen Italië O20. Sam Lammers, Yanick van Osch en Pablo Rosario zullen voor dat duel aansluiten bij de groep.

Piroe en Malen helpen O19 met goals aan zege op Italië
Op de KNVB Campus in Zeist ontmoette Oranje O19 de Italiaanse leeftijdsgenoten voor een oefenwedstrijd. De Italianen kwamen tegen de verhouding in op voorsprong, maar dankzij doelpunten van Joël Piroe en Donyell Malen werd die achterstand voor rust al omgebogen in een voorsprong. Beide doelpuntenmakers werden aan het einde van de tweede helft gewisseld. Mike van de Meulenhof en Justin Lonwijk speelden de hele wedstrijd. Jordan Teze bekeek de zege vanaf de bank.

Invalbeurt Catic bij Bosnië O19
Bosnië-Herzegovina O19 won de eerste wedstrijd in de EK-Kwalificatiepoule met 1-0 van Georgië. Amar Catic, aanvaller van PSV O19, mocht in de 69e minuut invallen. De komende dagen speelt Bosnië nog tegen Frankrijk en Andorra

Aanvoerder Sadilek wint ruim met Tsjechië O19
Ook Tsjechië won zijn eerste wedstrijd in de EK-Kwalificatie. Onder aanvoering van Michal Sadilek wonnen de Tsjechen met 5-0 van Armenië. Sadilek en zijn teamgenoten treden zaterdag aan tegen Luxemburg en dinsdag tegen Schotland. De nummer één plaatst zich voor de beslissende kwalificatieronde.

Oranje O18 hard onderuit
Oranje O18 is het vriendschappelijk vierlandentoernooi in Spanje slecht begonnen. Tsjechië O18 bleek in de eerste wedstrijd te sterk: 1-4. Zakaria Aboukhlal begon op de reservebank en mocht de laatste twintig minuten meedoen. Gregory Kuisch werd geen invalbeurt gegund.

Bekijk ook

Sportcomplex De Herdgang rookvrij

Artikel

Pascal Jansen vertrekt bij PSV

Artikel