Op naar 2022: zo staan PSV, Jong PSV en PSV Vrouwen er voor

Artikel
Op naar 2022: zo staan PSV, Jong PSV en PSV Vrouwen er voor

PSV gaat de winter in als koploper van de Eredivisie. Verschillende Jong PSV’ers maakten hun rentree na lang blessureleed. PSV Vrouwen heeft nog alle kans op prijzen. Dit is het overzicht van de eerste seizoenshelft van de drie vaandelteams van PSV.

PSV Vrouwen: alle kans op eremetaal
PSV Vrouwen begon het seizoen goed. De bekerwinnaar van afgelopen jaar won met 3-0 van PEC Zwolle Vrouwen en met 2-1 van de nummer twee: FC Twente Vrouwen. Tegen Feyenoord Vrouwen en Ajax Vrouwen liet de ploeg punten liggen. Begin december ging het elftal voor revange. De ploeg won dit keer met 1-0 thuis van de Rotterdammers. Tegen Ajax speelt PSV begin januari. PSV staat momenteel derde in de competitie, twee punten achter koploper Ajax. Na de winterstop start voor de ploeg het bekertoernooi. In Europees verband slaagde de ploeg er niet in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League te bereiken. Topploeg Arsenal schakelde PSV Vrouwen uit.

 Jong PSV: vol in ontwikkeling
Jong PSV startte dit seizoen iets moeizamer. In de eerste wedstrijden liet het team meerdere punten liggen. Desondanks bleef het team van Ruud van Nistelrooy, dit seizoen voor het eerst voor de groep, vechten en dat leverde later loon naar werken op. Zo won Jong PSV met 3-1 van Jong Ajax, met 3-5 van Almere City CF en met 2-0 van Jong AZ. Jong PSV staat momenteel op de elfde plek en ruikt aan het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg bood een aantal spelers bovendien de mogelijkheid om terug te keren na lange blessureleed. Richard Ledezma maakte in december zijn rentree en ook Maxi Romero en Maxime Delanghe knokten zich via Jong PSV weer terug richting de A-selectie.

PSV 1: als koploper richting januari
Voor velen zullen de prestaties van PSV wel bekend zijn. De ploeg van Roger Schmidt startte de eerste seizoenshelft goed. Zo won de ploeg met 5-2 van FC Groningen en met 0-3 van AZ Alkmaar. Wel kampte de ploeg met een aantal blessures. Op 19 september liet het team voor het eerst punten liggen. Dit was in een thuisduel tegen Feyenoord. De club leek het even moeilijk te hebben. Meerdere belangrijke spelers vielen uit en PSV verloor een maand later ook de topper tegen Ajax. De ploeg zakte terug naar de derde plek. Herstel volgde.

PSV won van FC Twente met 5-2 en tegen FC Utrecht met 4-1. In de wedstrijd tegen N.E.C. kreeg PSV de kans om de koppositie te pakken. Concurrenten Ajax en Feyenoord hadden punten laten liggen. De ploeg zette alles op alles om de eerste plek te bemachtigen en met succes. Dankzij een 1-2 overwinning, liep de ploeg één punt uit op Ajax. De laatste weken hield de ploeg die voorsprong vast.