Onderzoek: betrokkenen geven PSV Academy een 8,5

Artikel
Onderzoek: betrokkenen geven PSV Academy een 8,5

Professioneel, betrouwbaar, kwaliteit en betrokken. Zomaar wat begrippen die betrokkenen koppelen aan de opleiding van PSV. Jeugdspelers, ouders en/of voogden zijn enthousiast over de PSV Academy en geven de opleiding een gemiddeld cijfer van 8,5.

Enquête  
Dat blijkt uit een enquête die is gehouden in opdracht van de PSV Academy. De opleiding peilt jaarlijks het beleid onder alle spelers en ouders/verzorgers van PSV O13 tot en met PSV O17. PSV hecht een belangrijke waarde aan de meningen van hen en blijft op basis daarvan verbeteringen in het opleidingsprogramma doorvoeren.

8,5
PSV Academy scoort gemiddeld een 8,5. Woorden die het meest gekozen werden om de PSV Academy te omschrijven zijn: professioneel, betrouwbaar, kwaliteit, familiesfeer, betrokken en gastvrij. Deze termen passen bij hetgeen PSV als Academy graag wil uitstralen naar de spelers, ouders en verzorgers.

Veilige omgeving
PSV hecht daarnaast veel waarde aan het creëren van een veilige omgeving voor de jeugdspelers en ouders. De club vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich prettig voelt bij de club. De gemiddelde score als het gaat om een veilige omgeving is een 9,2. Een percentage van 87,5% van de spelers weet de vertrouwenspersoon intern te vinden, voor ouders geldt hier 85%.

School
Ook op het gebied van scholing scoort PSV goed. Zo krijgt de begeleiding voor educatie gemiddeld een score van 8.8 van de spelers en een 8.2 van ouders. PSV werkt samen met verschillende (LOOT) scholen. Samen met die scholen wordt gezorgd voor een zo goed mogelijke afstemming tussen het schoolprogramma en het trainingsrooster. Op deze manier kunnen we zorgen dat de spelers zowel op school als op de club goed kunnen presteren.

Kennissessies
Een nieuwe component die PSV heeft getoetst in het onderzoek is het fenomeen kennissessie. Er is sinds dit seizoen gestart met (online) kennissessies voor PSV Academy-betrokkenen. In deze kennissessies zijn onderwerpen behandeld die bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van de speler richting hun droom als profvoetballer. De digitale kennissessies scoren gemiddeld een 7,5.