Nieuws | Jeugdspelers Jeonbuk Hyundai Motors lopen stage bij PSV

Artikel
Nieuws | Jeugdspelers Jeonbuk Hyundai Motors lopen stage bij PSV

In het kader van de samenwerking tussen PSV en Jeonbuk Hyundai Motors hebben zes talenten van de Zuid-Koreaanse club met succes hun stage bij PSV Academy voltooid. Gedurende vijf weken sloten zij zich aan bij diverse jeugdteams om ervaring op te doen en hun talent te laten zien.

PSV en Jeonbuk Hyundai Motors sloten in april een samenwerkingsverband, gericht op het overdragen van kennis op het gebied van jeugdopleidingen. En dat blijkt vruchten af te werpen, vertelt Hoofd Jeugdopleiding Ernest Faber: “PSV reisde eerder in het jaar naar Zuid-Korea om trainingen te geven en kennis uit te wisselen met de trainers van Jeonbuk Hyundai Motors. Zij namen op hun beurt deel aan de laatste editie van de Otten Innovation Cup, en nu kunnen de spelers zich laten zien in het shirt van PSV als volgende fase in de fijne samenwerking.” 

Vier spelers van ‘The Greens’ trainden mee met de O14, de andere twee sloten zich aan bij de O16. “We zijn buitengewoon positief. Door deze samenwerking en het contact met de jonge spelers hopen we dat ze in de toekomst voor PSV kiezen. Het is voor hun ontwikkeling enorm belangrijk en ze waren zelf net zo enthousiast als wij.” 

Dromen van Europa 
Ji-Sung Park, oud-PSV’er en directielid bij de club uit de K League 1, vergezelde de jonge talenten tijdens hun stageperiode. De voormalig middenvelder, die meer dan honderd wedstrijden voor PSV op zijn naam heeft staan, spreekt vol enthousiasme over de samenwerking. “Ze hebben hier een andere trainer, spelen met andere teamgenoten en komen in een andere leefomgeving terecht. Het is mooi om te zien hoe ze daar mee om gaan en ik hoop dat ze er veel baat bij hebben.” 

De Zuid-Koreaan is trots op de jeugdspelers. “Hopelijk kunnen ze hier iets bijzonders bereiken, net zoals Lee Young-Pyo en ik dat hebben gedaan. Ik hoop dat ze het hier naar hun zin hebben gehad en ook gewaardeerd worden door de andere jongens. Wellicht dat zij ook weer wat hebben kunnen leren van onze spelers. Ze halen ontzettend veel motivatie uit deze trainingsweken en zijn erg gretig om veel op te steken. Het is hun droom om op een dag in Europa te spelen, wellicht kan dat bij PSV werkelijkheid worden.”