Jong PSV Vrouwen boekt ruime zege tegen Ajax

Artikel
Jong PSV Vrouwen boekt ruime zege tegen Ajax

Net als Jong PSV hadden de talenten van Ajax tot aan deze wedstrijd nog niet verloren. De inzet van de topper op sportcomplex De Toekomst was de eerste plaats in de stand. Jong PSV Vrouwen heerste tijdens de uitwedstrijd en won met 0-4 in Amsterdam.

PSV wint slag om het middenveld
Aan Eindhovense zijde verscheen Caroline Rask aan de aftrap. De Deense middenvelder van PSV Vrouwen keerde na lang blessureleed weer terug op het veld. Beide elftallen gingen met aanvallende intenties de wedstrijd in en hielden elkaar in het begin in evenwicht. De eerste kans voor PSV leverde meteen een doelpunt op: Verheijen controleerde een afgeslagen bal en schoot van 18 meter onhoudbaar in de linkerhoek. Vervolgens stond de Eindhovense verdediging enkele minuten onder druk en moest keepster Bastiaen alert zijn op een aantal schoten van Ajax uit de tweede lijn. Gaandeweg won PSV echter steeds meer duels en nam het de controle van de wedstrijd over. Vlak voor rust bezorgde de in vorm verkerende Verheijen de bal bij Leticia. De Braziliaanse aanvalster draaide goed weg bij haar tegenstander en schoot vanuit een moeilijke hoek hard en hoog binnen.

Sterk vervolg in tweede helft
Tijdens het eerste kwartier na rust besliste PSV de wedstrijd definitief. Vanuit een razendsnelle counter schoot Leticia de bal op de paal, waarna een alerte Hulswit de rebound alsnog kon binnenschieten. Tien minuten later draaiden deze speelsters de rollen om en was het Leticia die van dichtbij kon scoren op aangeven van Hulswit. Ook na de 0-4 bleef PSV het beste van het spel houden en speelde het de wedstrijd geconcentreerd uit. Met deze overwinning, de negende zege uit eveneens negen duels, gaat PSV stevig aan de leiding in de Beloftencompetitie.

Op zaterdag 20 november ontvangt Jong PSV Vrouwen op PSV Campus De Herdgang om 15.30 uur de beloften van PEC Zwolle. Het team van coach Mark den Brok kan, mits die wedstrijd winnend wordt afgesloten, de volledige buit pakken na het eerste treffen met alle ploegen uit de competitie.

Opstelling: Bastiaen, de With (80’ de Raaff), van Vliet, Koeleman, Frijns (88’ Lacroix), Rask (46’ Mahieu), Verheijen, van Straten (80’ Thomas), Hulswit (88’ van der Drift), Leticia (75’ Stoit), Martina