Jeugdinternationals PSV blinken uit

Artikel
Jeugdinternationals PSV blinken uit

Zeventien jeugdinternationals van de PSV Academy speelden afgelopen week interlandwedstrijden.Vooral Oranje O18 blonk met vier PSV’ers uit. De ploeg won het Pinatar Tournament in Spanje, waarna aanvoerder Livano Comenencia de beker in ontvangst mocht nemen

Oranje O19
Mylian Jimenez (PSV O18) en Aron van Lare (Jong PSV) speelden voor Oranje O19 de UEFA EK-kwalificatieronde in Israël. Het team werd groepswinnaar na drie gewonnen duels. De eerste wedstrijd won Oranje van Moldavië O19 met 4-0. Alleen Jimenez kwam die wedstrijd in actie. De wedstrijd tegen Cyprus O19 kwamen beide spelers niet in actie. Wel won het team met 5-0. De laatste wedstrijd tegen Israël O19 kwamen de twee wel weer in actie. Het team won met 4-1. Dit was een bijzondere wedstrijd omdat er vanwege de coronacrisis geen wisselspelers mee waren.

Oranje O18
Iggy Houben (O18), Jamal Gonzaga (O18), Koen Jansen (O18) en Livano Comenencia (Jong PSV) stonden alle vier in de basis in de wedstrijd Engeland O18 - Nederland O18 (2-3 winst). Houben maakte één doelpunt. Gonzaga gaf één assist en maakte ook één doelpunt. In de wedstrijd Nederland - Portugal pakte Oranje de winst na penalty’s. Jansen en Comencia schoten beide tijdens de penaltyreeks. Houben en Gonzaga kwamen niet in actie. Tijdens Nederland - België (2-1 winst) stond het viertal wederom in de basis. Houben scoorde één keer, Jansen gaf één assist. PSV teamgenoot Matteo Dams meldde zich af bij België O18 wegens een blessure en kwam daarom niet in actie tegen zijn teamgenoten.

Oranje O17
Oranje O17 behaalde wisselende resultaten tijdens de vriendschappelijke wedstrijden in Spanje. Vijf PSV’ers kwamen er in actie: Bram Rovers (PSV O18), Emmanuel van de Blaak (Jong PSV), Isaac Babadi (PSV O18), Jason van Duiven (PSV O17) en Tim van den Heuvel (PSV O17). In de wedstrijd tegen Mexico O17 stonden Van den Blaak, Babadi, Robers en Van den Heuvel in de basis. Van den Blaak viel geblesseerd uit. De tweede wedstrijd tegen Mexico werd het 2-2. Van Duiven stond in de basis en Babadi viel in. Tegen Tsjechië verloor Oranje met 0-1. Rover stond in de basis en Babadi, Van Duiven en Van den Heuvel vielen in.

Jong PSV
Fedde Leysen was geselecteerd voor België O21 tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije en Schotland. Het team won beide wedstrijden. Leysen kwam zelf niet in actie. Mathias Kjølø droeg de aanvoerdersband van Noorwegen O20 tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Tsjechië O20. De twee teams speelden gelijk en het eindigde in 1-1. Johan Bakayoko speelde voor België O19 de UEFA EK-kwalificatieronde. Tegen Azerbeidzjan O19 won België met 1-5. Bakayoko maakte één doelpunt. Tegen Luxemburg O19 won de ploeg met 5-1. Bakayoko kwam niet in actie. Wel stond hij weer in de basis in de wedstrijd tegen Spanje O19. Die wedstrijd eindigde in 2-2.

PSV O18
Tai Abed speelde voor Israël O19 de UEFA EK-kwalificatieronde. Tegen Cyprus O19 won zijn team met 0-1. Abed maakte het enige doelpunt uit een vrije trap. Hij scoorde ook in de wedstrijd tegen Moldavië. Hij maakte twee doelpunten en de wedstrijd eindigde in 6-0. Tegen Nederland O19 verloor de ploeg met 4-1.