Interlandupdate: Leuchter ook op schot voor Oranje O23

Artikel
Interlandupdate: Leuchter ook op schot voor Oranje O23

Acht speelsters van PSV Vrouwen keren terug in Eindhoven na de interlandperiode in het vrouwenvoetbal. Van Veenendaal en Nouwen speelden bij de OranjeLeeuwinnen beide ontmoetingen tegen Spanje en Australië.

Basisspeelsters Aniek Nouwen en Sari van Veenendaal kwamen met Oranje in actie tegen Spanje (1-0 verlies) en Australië (5-0 winst) en maakten een solide indruk in de achterhoede. Bij Australië ontbraken teamgenoten Kyah Simon (blessure) en Amy Harrison, die weer volledig bij PSV Vrouwen traint na eerdere coronaperikelen. Cecilia Santiago stond onder de lat bij Mexico tijdens de oefeninterland tegen Spanje (3-0 verlies). Als reserve zag Santiago haar team eerder gelijk spelen tegen Slowakije (0-0). Julie Biesmans startte in de basis bij de twee duels van de Red Flames tegen Noorwegen (0-2 verlies) en Ierland (1-0 winst).

Leuchter blijft scoren
Bij Oranje O23 werd er in Rotterdam gewonnen van de leeftijdsgenoten van België. Tijdens een doelpuntrijke wedstrijd, waarin Romée Leuchter de score opende en haar eerste doelpunt voor Oranje O23 scoorde, werd met 5-3 gewonnen. Esmee Brugts debuteerde als 17-jarige in het hoogste jeugdteam van Oranje in de tweede helft. De geselecteerde Kayleigh van Dooren en Lisan Alkemade kwamen niet in actie.  

PSV Vrouwen bereidt zich voor op de ontmoeting met Ajax in de halve finale van de TOTO KNVB Beker van zondag 18 april om 12.15 uur.