Ihattaren op dreef bij Oranje O16

Artikel
Ihattaren op dreef bij Oranje O16

Mohamed Amine Ihattaren, speler van PSV O17, heeft zijn visitekaartje afgegeven op het Nike International Friendlies-toernooi in Florida waaraan hij met Oranje O16 deelnam. Ihattaren scoorde in de nacht van vrijdag op zaterdag twee keer tegen het gastland. Nog geen 48 uur later schoot hij tegen Engeland opnieuw raak.

Veel sterker dan de VS
Oranje, dat de eerste wedstrijd tegen Brazilië met 2-1 verloor, won met grote overmacht van de Verenigde Staten. De Nederlandse talenten wonnen met 5-1. Ihattaren maakte de eerste twee treffers. Bij het eerste doelpunt krulde hij een indirecte vrije trap tegen de touwen en de 2-0 scoorde hij met het hoofd. Bondscoach Peter van der Veen wisselde Ihattaren in de 57e minuut. PSV-verdediger Ian Maatsen kwam na rust in het veld.

Knappe zege op Engeland
De afsluitende wedstrijd van het vierlandentoernooi werd gespeeld tegen Engeland. De omstandigheden waren met een temperatuur van rond de veertig graden enorm zwaar. Oranje begon niet lekker aan de wedstrijd en kwam al vroeg op achterstand. De drinkpauze die na twintig minuten werd ingelast, deed Oranje goed. Een paar minuten na die onderbreking liet Ihattaren al de gelijkmaker aantekenen. In de tweede helft tilde het Nederlands jeugdelftal de score naar 3-1. Maatsen mocht opnieuw de tweede helft spelen en Ihattaren werd in de zeventigste minuut naar de kant gehaald.

De eindzege in het toernooi leverden de overwinningen niet op; Brazilië had na twee zeges genoeg aan een gelijkspel tegen de Verenigde Staten.

Bekijk ook

PSV O19 naar halve finale beker

Artikel

Jeugdmagazine 8 wordt verspreid

Artikel