Fernandes en Gakpo met Oranje O18 tegen Japanse selectie

Artikel
Fernandes en Gakpo met Oranje O18 tegen Japanse selectie

Leandro Fernandes en Cody Gakpo spelen dinsdagmiddag met Oranje O18 tegen een Japanse High School Selection, terwijl Bryan van Hove van PSV O17 afgelopen week met de Belgische O17-futures twee wedstrijden speelde. Lees hier hun verrichtingen en die van andere jeugdspelers.

Fernandes en Gakpo tegen Japans highschoolteam
Leandro Fernandes en Cody Gakpo van PSV O19 hebben vandaag en morgen een stage bij Oranje O18 en spelen een vriendschappelijke wedstrijd tegen een zogeheten Highschool Selection van Japan O19, een afvaardiging van de beste talenten uit de Japanse highschool league. Het duel wordt dinsdag om 15.00 uur gespeeld op de KNVB Campus in Zeist.

Van Hove in future-team België O17
Bryan van Hove van PSV O17 heeft met de België O17 futures in twee vriendschappelijke wedstrijden tegen de futures van Tsjechië O17 een keer met 4-1 verloren en een keer met 3-3 gelijkgespeeld. In de leeftijdscategorie van O15 en O17 zijn de verschillen in fysieke volwassenheid vaak groot, waardoor België gestart is met een future-ploeg: nationale jeugdselecties waarin de beste spelers zitten die fysiek nog niet kunnen wedijveren met grotere en sterkere leeftijdsgenoten. Andere landen, waaronder Tsjechië, zijn inmiddels gevolgd. Ook Nederland is bezig met het opzetten van een future-ploeg.

Sidibe met België naar Frankrijk
Van Hove’s ploeggenoot bij PSV O17, Sekou Sidibe, is gisteren met België O16 begonnen aan een internationaal toernooi in het Franse Montaigu. Sidibe en zijn teamgenoten nemen het de komende dagen in ieder geval op tegen de Verenigde Staten en Japan.

Selectiedagen Oranje O13
Voor de jonge spelers die in aanmerking komen voor Nederland O13 vinden er nog tot woensdag selectiedagen plaats op het terrein van vv Meern. PSV O13-spelers Shijon Martina, Sven Simons, Julian Kuijpers, Niek Schiks en Chahid El Allachi zijn daarvoor opgeroepen.

Bekijk ook

PSV O19 naar halve finale beker

Artikel

Jeugdmagazine 8 wordt verspreid

Artikel