EK O17 eindigt voor PSV’ers

Artikel
EK O17 eindigt voor PSV’ers

Oranje O17 is uitgeschakeld op het EK O17 in Kroatië. Met PSV’ers Mendonca en Daverveld in de selectie kwam Oranje niet verder dan de kwartfinale. Lees hier hun verrichtingen én dat van alle andere internationals in de jeugdopleiding.

Uitschakeling Oranje O17
PSV’ers Andrew Mendonca en Tijn Daverveld zijn met Nederland O17 uitgeschakeld op het EK in Kroatië. De eerste wedstrijd tegen Oekraïne werd gewonnen, waarna het duel tegen Noorwegen eindigde in 2-2. De derde wedstrijd tegen Engeland O17 werd verloren, maar dat deed niets af van een plaats in de kwartfinale. Het EK eindigde voor Oranje O17 na een nederlaag (2-1) tegen Duitsland O17 in de kwartfinale. PSV'ers Mendonca en Daverveld kwamen gedurende het toernooi allebei in actie.

Slechte start Jong Turkije
Gökhan Kardes van Jong PSV is vorige week met Jong Turkije begonnen aan de Islamic Solidarity Games in Azerbeidzjan. In het eerste duel tegen Jong Algerije kwam hij niet in actie en verloor Jong Turkije met 2-1. In het tweede duel tegen Jong Oman startte Kardes in de basis. Jong Turkije haf in dat duel een 2-0 voorsprong weg en verloor alsnog met 3-2. Vandaag om 14.30 uur lokale tijd speelt Kardes nog een duel tegen Jong Palestina.

Kampioenen O13 naar Oranje
Tien PSV’ers reizen woensdag af naar Meern voor een selectiedag  van Oranje O13. Het gaat om Chahid El Allachi, Shijon Martina, Luc Netten, Sven Simons, Jesper Uneken, Ruben van Bommel, Livano Comenencia, Lars Putters, Julian Kuijpers en Niek Schiks, allen spelers van het kampioensteam van PSV O13.

Bekijk ook