Dumfries ziet intenties, Götze blij met eerste goal

Artikel
Dumfries ziet intenties, Götze blij met eerste goal

Denzel Dumfries sprak na PEC - PSV van een verdiende overwinning van zijn ploeg. ‘Bij vlagen zag je de intenties de we als team hebben’, zei de aanvoerder na de 3-0 zege in Zwolle.

Die score stond bij rust al op het scorebord dankzij treffers van Cody Gakpo, Donyell Malen en debutant Mario Götze. De Duitser was na acht minuten al trefzeker. “Ik ben vooral blij met de speelminuten en de overwinning”, zei de hoofdrolspeler zelf na afloop voor de camera van FOX Sports. “Dat ik daarbij nog gescoord heb, is helemaal mooi.”

‘Blij met Mario’
“Je ziet hoe goed hij kan voetballen”, zei Dumfries bij FOX Sports over zijn teamgenoot. “Ik ben pas twee dagen aangesloten sinds de interlandperiode, maar het is goed dat hij bij ons speelt. Een fijne speler.”

Door de vroege voorsprong was de tweede helft er één voor de statistieken. “Het ging wat stroever ja”, aldus Dumfries. “We wilden nog wel hoor, maar het ging wat minder.” Naast het goede spel kreeg PSV een aantal kansen tegen die de wedstrijd nog wel wat spannender had kunnen maken. “Dat moet beter”, vond Dumfries. “We weten dat we een goede keeper hebben, maar zover mogen we het niet te vaak laten komen.”

Geluk en inzicht
Nog even over het doelpunt van Götze. Was het geluk dat hij een terugspeelbal oppikte of toch voortschrijdend inzicht? “Een beetje van beide”, lachte Götze. “Het geeft een goed gevoel om weer te voetballen, te winnen en te scoren. De fitheid is goed. Ik heb er nog een paar wedstrijden nodig om honderd procent fit te zijn en hopelijk is dat snel het geval.”