Drietal wint vierlandentoernooi met Oranje O15

Artikel
Drietal wint vierlandentoernooi met Oranje O15

In Spanje heeft het Nederlandse Elftal voor spelers onder de 15 jaar een vierlandentoernooi gewonnen. PSV’ers Jason van Duiven, Joëlle Gill’ard en Bram Rovers maakten deel uit van de succesformatie.

Met rechtsback Rovers in de basis begon de O15 overtuigend aan het toernooi. Er werd met 4-1 gewonnen van Tsjechië en de ingevallen Van Duiven zorgden voor het laatste doelpunt in de wedstrijd door een penalty te verzilveren.

Dat leverde de spits in de tweede wedstrijd een basisplaats op tegen Ierland. Ook Gill’ard stond vanaf het begin tussen de lijnen. Uiteindelijk werd een moeizame wedstrijd, waar Oranje een uur lang met tien man speelde, met 2-1 over de streep getrokken.

Toernooizege
Als laatste wachtte het gastland Spanje. Beide teams hadden de eerste twee duels gewonnen, dus het werd een echte finale. Namens PSV stond Bram Rovers in de basis. Waar men dacht dat de krachtsverhoudingen dicht bij elkaar zouden liggen, bleek er niets anders waar. Oranje O15 overklaste de Spanjaarden en wonnen met maar liefst 6-1. Jason van Duiven kwam nog als invaller binnen de lijnen en kon daarna samen met zijn teamgenoten de beker omhoog houden.