Drietal PSV’ers wint UEFA-toernooi met Oranje

Artikel
Drietal PSV’ers wint UEFA-toernooi met Oranje

Nederland O16 heeft het UEFA Development Toernooi in Portugal gewonnen. Met PSV’ers Livano Comenencia, Iggy Houben en Lars Putters in de gelederen wist het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar toernooizege veilig te stellen door met 3-1 te winnen van Colombia.

Drietal wedstrijden
Tijdens het toernooi werkte Nederland O16 een drietal wedstrijden af. Een 2-0 overwinning op de leeftijdsgenoten van Duitsland, een 4-4 gelijkspel tegen Portugal met winst na strafschoppen en de zege op Colombia. Het was voor Nederland O16 genoeg om zich tot toernooiwinnaar te kronen.

PSV’ers
Alle drie de PSV’ers kwamen in actie tijdens het toernooi. Livano Comenencia begon het toernooi als aanvoerder van de ploeg tegen Duitsland. De tweede wedstrijd pakte hij als invaller twee gele kaarten waardoor hij het laatste duel met Colombia aan zich voorbij moest laten gaan. Iggy Houben was tijdens de wedstrijd tegen Duitsland nog invaller, maar startte tegen Portugal en Colombia wel in de basis. Er werd veel gerouleerd door trainer Martijn Reuser. Ook Lars Putters begon het toernooi aanvankelijk als invaller. Tijdens de wedstrijden tegen Portugal en Colombia verscheen hij wel aan de aftrap.

Bekijk ook