Drie jeugdteams strijden voor winterkampioenschap

Artikel
Drie jeugdteams strijden voor winterkampioenschap

Drie teams van de PSV Academy krijgen dit weekend de kans om winterkampioen te worden. PSV O14, O16 en O17 strijden om de eerste plek. In dit artikel leggen wij uit wat de teams moeten halen om die titel te bemachtigen en wat dit betekent voor de competitie.

Competitieopzet
De competities van de jeugdteams zijn opgedeeld in verschillende divisies. Deze divisies zijn verdeeld over twee reeksen. Een najaarsreeks en een voorjaarsreeks. De eindstand van de najaarsreeks is bepalend voor de start van de voorjaarsreeks. PSV speelt in de hoogste divisie: Divisie 1. De nummers 1 t/m 6 blijven in het voorjaar in die competitie spelen. De nummers 7 en 8 degraderen naar Divisie 2. Bij Divisie 2 verplaatsen nummer 1 en 2 naar de 1e Divisie en degraderen de laatste teams naar Divisie 3.

Kampioenen
In de divisies kunnen dus twee clubs kampioen worden. Deze kampioenen spelen nog één wedstrijd tegen elkaar waarin ze strijden voor ‘Kampioen van de divisie”. Indien één club in beide reeksen kampioen is, gaat die titel direct naar dat team.

PSV O14
PSV O14 speelt zaterdag de topper tegen Ajax O14. Bij winst of een gelijkspel is PSV zeker van het winterkampioenschap. PSV staat momenteel bovenaan met 30 punten. Ajax staat op de tweede plek met 25 punten, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld.

PSV O16
PSV O16 speelt zaterdag thuis tegen Sparta Rotterdam. PSV moet winnen om winterkampioen te worden. PSV staat op de eerste plek met zes punten meer dan nummer 2: AZ Alkmaar. Sparta Rotterdam staat op plek zes.

PSV O17
PSV O17 speelt zaterdag uit tegen N.E.C. Bij gelijkspel of winst is ook dit team winterkampioen. Daarnaast kan de club de reeks ongeslagen wedstrijden in de eerste competitiehelft vasthouden.