Drie jeugdteams aan kop in kampioenspoule

Artikel
Drie jeugdteams aan kop in kampioenspoule

De jeugd van PSV doet in iedere leeftijdscategorie mee om de landstitel. Na vandaag staan er maar liefst drie elftallen aan kop van de kampioenspoule.

O13 komt terug van 0-3 achterstand
Voor PSV O13 stond er een belangrijk duel op het programma. De ploeg van Hidde van Boven wil net zoals in de najaarscompetitie bovenaan eindigen. Echter is de start van de O13 niet wat men had gehoopt. Van de eerste drie duels in de kampioenspoule werd er slechts een gewonnen. Een overwinning in het thuisduel tegen Sparta was dus broodnodig om mee te blijven doen om te titel. En die overwinning kwam er ook. Na een spectaculair duel waarin een 0-3 achterstand werd omgezet in een 4-3 zege, trok de O13 uiteindelijk aan het langste eind. De doelpunten kwamen op naam van Bouhoudane (twee keer), Middag en Willems.

PSV O14 medekoploper na zege op AZ
Later vandaag kwam ook PSV O14 in actie op PSV Campus De Herdgang. In een vermakelijk duel met AZ greep de formatie van El Idrissi na zeventien minuten de voorsprong via Etienne. De Alkmaarse ploeg bleek een stugge tegenstander en kwam twee keer goed terug in de wedstrijd. Ook na de 2-1 van Verkooijen knokte zij zich terug tot 2-2. Echter was het PSV dat de drie punten wist te bemachtigen. In de laatste tien minuten bezorgden Bawuah en Waayers de O14 zege (4-2). Een bijkomend voordeel was dat koploper Ajax op eigen veld verloor van Feyenoord. Hierdoor is PSV O14 op gelijke hoogte gekomen met de Amsterdammers  in de kampioenspoule.

PSV O15 boekt twee oefenzeges
Voor de O15 stond er deze week geen officiële wedstrijd op het programma. Wel werd er twee keer geoefend. Op dinsdag werd er gespeeld tegen de Futures O15 van de KNVB. Wat resulteerde in een leuk onderonsje tussen teamgenoten die in dit duel voor de KNVB uitkwamen en dus tegen hun eigen team speelden. De wedstrijd werd gewonnen door PSV (4-1). Op zaterdag vond het in Roda ’46 een eenvoudige sparringpartner. Door doelpunten van Kwaaitaal (vier keer), Piedfort (twee keer), El Meliani en een eigen doelpunt werd er met 8-2 gewonnen.

O16 aan kop in de kampioenspoule
PSV O16 doet het goed in de competitie. De ploeg won tot nu toe alle wedstrijden en ook vandaag werden er drie punten gepakt. De grote man aan de kant van de O16 was Jamal Gonzaga. De middenvelder/aanvaller bezorgde de formatie van De Rooij een 1-2 overwinning. Hij gaf de bal perfect voor op Sven Simons voor de 0-1 en het tweede doelpunt maakte hij zelf goed af. Op 29 februari wacht de kraker op de eigen Campus tegen Ajax. Aftrap 14.30 uur.

PSV O17 komt net te kort in Alkmaar
Waar PSV O17 nog geen duel verloor in de competitie, was dat vandaag wel het geval. Op bezoek bij AZ kwam de ploeg net te kort voor de punten. Nassoh zette nog wel de 0-1 op het scorebord, maar in de tweede helft trok de Alkmaarse formatie de zege naar zich toe (2-1). Ondanks de nederlaag blijft de O17 wel koploper.

PSV O19 vergeet te scoren tegen FC Utrecht
Na de mooie zege in Rotterdam van vorige week, wilde de O19 vandaag wederom drie punten pakken. Echter ging de ploeg niet goed om met de kansen. De paal werd geraakt, kopballen gingen net naast of in de handen van de keeper en ook enkele schoten belandde niet in het mandje en dus eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel.