Blik op De Herdgang: week 6

Video

In Blik op De Herdgang zie je iedere week treffers van onze jeugdteams.

PSV O19 gaf goede voorbeeld
PSV O19 won dit weekend, net als de hoofdmacht van PSV, van FC Utrecht. O19 deed dit echter met een doelpunt minder: 2-0. Doelpuntenmakers waren Cody Gakpo en Joey Konings. Door de overwinning staat PSV O19 momenteel op de eerste plaats in de kampioenspoule, al is het wel het enige team dat al drie wedstrijden gespeeld heeft.

Vier doelpunten voor PSV O15
Ook PSV O15 deed het goed zaterdag: het hield de nul en scoorde zelf vier keer tegen ADO Den Haag O15. De doelpunten kwamen van Jayden Braaf, Jur Clabbers, Jason Pigmans en Kees van Lindert. PSV O15 staat tweede in de competitie, drie punten achter nummer één Ajax.

PSV O13 haalt uit
PSV O13 nam het ook op tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag en ook in dit duel bleven die drie punten in Eindhoven: 6-2. De doelpunten kwamen van zes verschillende spelers: Jaivy Lourens, Jesper Uneken, Chahid El Allachi, Ruben van Bommel, Sven Simons en Shijon Jonnie Martina. PSV O13 staat eerste in de competitie, negen punten boven nummer twee Feyenoord.

Internationals
Tijn Daverveld en Andrew Mendonca van PSV O17 zijn nog tot en met woensdag met Nederland O17 in Portugal voor de Algarve Cup, een toernooi met vier landen. Koen Oostenbrink en Rico Zeegers staan stand-by voor dat toernooi.

Ook Nederland O16 speelt drie wedstrijden voor een toernooi in Portugal. PSV’ers Mathijs Bel, Shurandy Sambo, Nigel Thomas en Damian Timan zijn daarbij. Mohammed Amine Doudah en Emmanuel Matuta La Nkenda Nosa van PSV O15 spelen met België O15 deze week vriendschappelijke tegen Engeland.  

Bekijk ook