Blik op De Herdgang: Week 10

Video

In Blik op De Herdgang zie je iedere week treffers van onze jeugdteams

Eerste verlies PSV O19
PSV O19 verloor zaterdag voor het eerst een wedstrijd in de kampioenscompetitie. In de laatste minuut van de wedstrijd scoort AZ uit de tegenaanval de winnen treffer: 2-1. Eerder zorgde een AZ-verdediger voor het enige PSV-doelpunt door een voorzet van Joell Hattu achter zijn eigen keeper te werken. PSV O19 blijft ondanks de nederlaag koploper en heeft nog zes punten voorsprong op NEC/FC Oss O19 en Ajax O19, die beiden twee duels minder gespeeld hebben.

Start Viareggio Cup
Vandaag begint PSV O19 aan de Viareggio Cup, waar het in een poule zit met de leeftijdsgenoten van Bologna, Pisa en Sassuolo. Bij Sassuolo speelt Gianluca Scamacca, die deze winter PSV verliet voor een terugkeer naar zijn geboorteland. Scamacca komt zijn oud-teamgenoten tegen in de laatste poulewedstrijd op zaterdag 18 maart. De finale van het toernooi vindt op woensdag 29 maart plaats.

PSV O15 loopt in op Ajax
PSV O15 won dit weekend van NEC/FC Oss O15. Jayden Braaf verzilverde in de eerste helft een penalty en Joost de Schutter zorgde in de tweede helft met een vrije trap voor de 2-0 eindstand. PSV O15 blijft tweede in de competitie, maar loopt wel twee punten in op Ajax, dat gelijkspeelde. De achterstand is nu vier punten.

Comeback PSV O14
PSV O14 heeft met 3-2 van FC Volendam O14 gewonnen. PSV O14 keek in het begin van de tweede helft nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar wist het tij te keren. D’Leanu Arts scoorde de aanslutingstreffer, waarna Milan van de Riet met twee goals alsnog voor de overwinning zorgde. PSV O14 staat tweede, één punt achter AZ O14.

PSV O13 speelt gelijk
Het enige jeugdteam dat niet de volle buit pakte dit weekend, was PSV O13. Uit bij Feyenoord O13 bleef het bij een 2-2 gelijkspel. Genoeg voor koploper PSV O13 om de aanval van nummer twee Feyenoord af te slaan. Luc Netten en Jesper Uneken waren trefzeker.

Bekijk ook

PSV O19 naar halve finale beker

Artikel

Jeugdmagazine 8 wordt verspreid

Artikel