Blik op De Herdgang: Ruime zege PSV O19

Artikel
Blik op De Herdgang: Ruime zege PSV O19

O19 verslaat Utrecht met grote cijfers
PSV O19 won op De Herdgang met 4-0 van concurrent FC Utrecht. Cody Gakpo scoorde twee keer, Justin Lonwijk en Joël Piroe maakten de andere twee treffers. Na elf wedstrijden staat PSV op de vierde plek met twee punten achterstand op nummer drie FC Utrecht. Staat het elftal van hoofcoach Mark van Bommel over twee wedstrijden nog steeds op deze positie dan plaatst het team zich voor de kampioenscompetitie die na de winterstop start. Daarin strijden de acht bovenste teams om de landstitel.

O17 zet Vitesse opzij
PSV O17 heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen PEC Zwolle van vorige week. In eigen huis was PSV met 3-1 te sterk voor Vitesse. Yorbe Vertessen zette zijn ploeg zowel voor als na rust op voorsprong. Invaller Jeremy Antonisse liet in de blessuretijd de 3-1 aantekenen. PSV stijgt door de overwinning van de vijfde naar de derde plek in de competitie. Het elftal van hoofdcoach Kristof Aelbrecht heeft zes punten achterstand op koploper Ajax en vijf punten voorsprong op de belangrijke achtste plaats.

Koploper AZ te sterk voor PSV O15
Voor PSV O15 verliep deze speelronde minder voorspoedig. PSV ging op bezoek bij koploper AZ met 3-0 onderuit. Het elftal van hoofdcoaches Edwin de Wijs en Martin de Laat kwam al vroeg op achterstand in Alkmaar. PSV ging op jacht naar de gelijkmaker maar het was de tegenstander die het net nog twee keer wist te vinden. PSV blijft vijfde op de ranglijst maar de achterstand op AZ is inmiddels opgelopen tot elf punten.

O14 laat punten liggen tegen Vitesse
PSV O14 heeft door een koude start twee punten laten liggen tegen Vitesse. De bezoekers stonden binnen no time op een 2-0 voorsprong en PSV had het lastig. Vlak voor rust bracht Iggy Houben zijn team terug in de wedstrijd. In de tweede helft waren de talenten van PSV de bovenliggende partij, maar duurde het tot de 70e minuut voordat Yaël Gil y Muinos de gelijkmaker liet aantekenen. Het behaalde punt zorgde er wel voor dat PSV van de zevende naar de zesde plek in de competitie steeg.

Bekijk ook

PSV O19 naar halve finale beker

Artikel

Jeugdmagazine 8 wordt verspreid

Artikel