Blik op De Herdgang

Artikel
Blik op De Herdgang

In Blik op De Herdgang lees je iedere week een update over onze jeugdteams.

PSV O19 neemt na rust afstand van ADO
PSV O19 is de competitie goed gestart. De ploeg van trainer Mark van Bommel won met 3-1 van ADO Den Haag. PSV had het niet gemakkelijk in de eerste helft in Den Haag. Ondanks een gestopte penalty kwam ADO toch op een 1-0 voorsprong.

Een tweede gele kaart zorgde ervoor dat ADO de tweede helft met 10 man moest spelen. PSV werd gevaarlijker en Justin Lonwijk tekende voor de gelijkmaker. Na dit doelpunt kreeg ADO opnieuw rood en kon PSV de wedstrijd met twee man meer uitspelen. Jordan Teze zette PSV na een schitterende trap vanaf eigen helft op voorsprong. Lonwijk zorgde voor het slotakkoord: 1-3.

Aankomende zaterdag hopen de Eindhovenaren de goede competitiestart in een eigen huis een vervolg te geven tegen N.E.C./FC Oss JO19.

PSV O16 onderuit in Den Haag
Net als O19 moest ook PSV O16 op bezoek bij ADO Den Haag. Voor hen verliep het bezoek aan de hofstad wat minder succesvol. De ploeg van Kevin Hofland ging met 2-1 onderuit.

PSV O16 startte de competitie met een ruime 4-0 overwinning op Sparta Rotterdam en reisde vol zelfvertrouwen af naar Den Haag. De eerste helft kwam PSV O16 nog zonder kleerscheuren door. Na rust konden de spelers van PSV niet voorkomen dat ADO twee keer scoorde. Vlak voor tijd verkleinde Kees van Lindert de achterstand, maar een gelijkspel zat er niet meer in.

O15 geeft voorsprong weg in tweede helft
PSV O15 heeft de competitie geopend met een gelijkspel tegen N.E.C./FC Oss. Op de Herdgang eindigde de wedstrijd in 1-1.

PSV kwam na een half uur nog wel op voorsprong. Spits Milan van de Riet schoot de strakke voorzet van Jasper Huijzer binnen. PSV kreeg nog voor rust nog meerdere kansen, maar wist de voorsprong niet uit te bouwen. Na rust bleven de kansen van Eindhovense zijde uit en na een uur profiteerde N.E.C./FC Oss: 1-1.

Komend weekend gaat O15 bij Almere City op jacht naar de eerste drie punten.

Monsterscore PSV O14 tegen Kortrijk
De competitie van PSV O14 start 23 september pas met een topper tegen Feyenoord. Om goed aan de start te verschijnen speelde O14 een oefenwedstrijd tegen het Belgische KVK Kortrijk O14. Dat deden ze met succes. Op de Herdgang versloeg PSV de Belgen met maar liefst 12-1.

Iggy Houben was de topscorer met vijf goals. Jesper Uneken wist het net driemaal te vinden en Sven Simons scoorde twee keer. Ook Chahid el Allachi en Jaivy Lourens deden met een doelpunt nog een duit in het zakje.

Bekijk ook

PSV O19 naar halve finale beker

Artikel

Jeugdmagazine 8 wordt verspreid

Artikel