‘Als ik het tegengif had, zou ik het gebruiken’

Artikel
‘Als ik het tegengif had, zou ik het gebruiken’

Met een hoofd vol vragen stond aanvoerder Denzel Dumfries na afloop van NAC Breda - PSV (2-0) FOX Sports te woord. Hoe het kon dat PSV opnieuw verloor? ‘Als ik het tegengif had, zou ik het gebruiken’, antwoordde de aanvoerder.

Collectief falen 
“We proberen wel te vechten, positief te blijven en te voetballen, maar het lukt niet”, vervolgde Dumfries. “We moeten goed in de spiegel kijken, maar dat zeg ik eigenlijk al weken. We falen collectief. ” Vervolgens probeerde Dumfries er de vinger op te leggen. “Het is eigenlijk een repeterend verhaal. We beginnen slap, laten hen in de wedstrijd komen, belonen onszelf niet als we kansen krijgen”, verzuchtte de aanvoerder, die bijval kreeg van Nick Viergever.

‘Vallen bij tegenslag uit elkaar’
De verdediger maakte zijn eerste minuten sinds de winterstop als linksback, coachte waar hij kon maar kon ook een nieuwe dreun niet voorkomen. “Er sluipen weer dingen in het team waarvan ik dacht dat we ze in Qatar kwijt waren geraakt. Bij tegenslag valt de ploeg uit elkaar”, zei hij in de catacombe.

‘Uitvak heeft gelijk’
Interviewer Jan-Joost van Gangelen hoorde het uitvak van PSV ‘Schaam je kapot’, scanderen. “Ze hebben groot gelijk”, vond Dumfries. “Dit moeten wij nemen als kerels. Dit is PSV-onwaardig.”

Bekijk ook