Alle details: PUMA brengt Eindhoven naar het thuisshirt

Artikel
Alle details: PUMA brengt Eindhoven naar het thuisshirt

PUMA en PSV presenteerden woensdagochtend het eerste tenue van hun partnership. Voor wat achtergrond bij het nieuwe tenue, dat een verwijzing naar het 100-jarig bestaan van de gemeente Eindhoven met zich meedraagt, duiken we de thuiscollectie van seizoen 2020-2021 in.

Het tenue
Het tenue voor komend seizoen bestaat – uiteraard – uit een rood-wit gestreept shirt, een zwarte broek met PSV-rode accenten en witte kousen, eveneens met PSV-rode accenten. Kit Partner PUMA heeft enkele bijzondere details aan het klassieke PSV-shirt toegevoegd. Een eeuw geleden vormden Eindhoven en omliggende gemeenten de stad Eindhoven zoals we die tegenwoordig kennen. In het shirt zie je het huidige beeldmerk van Eindhoven, de zogenaamde ‘Vibe’, verweven in de banen.

De Eindhvoense Vibes zijn verweven in de rode banen op het shirt De Eindhvoense Vibes zijn verweven in de rode banen op het shirt

Logo, pasvorm en materiaal  
Oplettende supporters hebben het waarschijnlijk al wel gezien, het wedstrijdshirt is voor supporters in twee varianten verkrijgbaar. Eén normale variant en een ‘authentic’ in beperkte oplage. Laatsgenoemde is het shirt dat op alle uitingen te zien is en ook door de spelers tijdens de wedstrijd wordt gedragen. Het clublogo is daarop als zogeheten ‘transfer’ aangebracht. De reden? Het shirt zo licht en comfortabel mogelijk maken voor het leveren van topprestaties. Daarnaast kenmerkt de authentic variant zich door een slim fit-pasvorm en zijn er accenten op het shirt aangebracht waardoor de lichaamstemperatuur van sporters gereguleerd wordt. De normale variant van het thuisshirt heeft een fitted-pasvorm waarbij het clublogo op mooie wijze met een geweven badge is afgewerkt. Dit shirt is daarnaast gemaakt van PUMA Drycell©, wat doorgaans ook gebruikt wordt voor technische sportkleding van de Kit Partner.

Op de authentic-variant van het thuisshirt is het logo als transfer aangebracht om sportprestaties te optimaliseren Op de authentic-variant van het thuisshirt is het logo als transfer aangebracht om sportprestaties te optimaliseren

Trainingscollectie
PUMA en PSV lanceren op de eerste officiële dag van de samenwerking óók de nieuwe trainingscollectie en een casualcollectie, die onder meer gedragen wordt tijdens reizen. Spelers trainen komend seizoen in een rood shirt en zwarte broeken. De staf is geheel in het zwart gekleed. Deze trainingskleding is uiteraard ook verkrijgbaar in zowel junior- als seniormaten, de casualcollectie is enkel in seniormaten te koop.