Het vinden van nieuwe manieren en methoden om uiteindelijk tot betere resultaten op het veld te komen, is bij PSV een kernwaarde. Open staan voor innovaties van derden en samen zoeken naar een toepassing waar wij profijt van hebben zijn bij ons processen die nooit stoppen. Ook wat dit betreft was het seizoen 2017-2018 een boeiende jaargang.

Onze founding father Philips rustte ons medische staf als eerste voetbalclub ter wereld uit met een draagbare echo; de Lumify. Met dit vernuftige, prima te hanteren apparaat kan er overal ter wereld en op ieder denkbaar moment een echo worden gemaakt. Dankzij de Lumify is het stellen van de eerste diagnose na het oplopen van een blessure vele malen sneller mogelijk dan voorheen.

In het voorbije seizoen werd aan de profzijde van De Herdgang de nieuwe performance room geopend. Uitgerust met de modernste apparatuur voor krachttraining en een prototype van een smartfloor. Deze ondergrond is in staat om bewegingen van spelers te registreren. Een exacte kopie van deze performance room zal bij de jeugdopleiding verrijzen. Dit met als doel om de fysieke trainingen door heel de club op dezelfde manier vorm te geven.

Op het gebied van voeding ontwikkelde PSV samen met partner Jumbo de Foodcoach-app. Deze noviteit stelt spelers in staat om ook de maaltijden die thuis worden gegeten, voornamelijk het avondeten, af te stemmen op het wedstrijd- en trainingsprogramma. Gezond én lekker zijn daarin natuurlijk bepalend.

Ook op onderdeel data tracking is in dit boekjaar een innovatief project opgestart. PSV was de grote aanjager en kartrekker van de wens om in ieder stadion in Nederland op dezelfde manier spelersdata te kunnen verzamelen. Dit plan is door de clubs in de Eredivisie omarmd. In de zomer zijn alle stadions uitgerust met hetzelfde trackingsysteem en dat is een grote stap voorwaarts. De analyse-afdelingen hoeven niet langer hun apparatuur van stadion naar stadion te vervoeren en krijgen hun data voortaan overal op dezelfde manier binnen.