Toernooiverslag PSV Gilze O10

Artikel
Toernooiverslag PSV Gilze O10

Een verslag van de deelname van PSV Gilze O10 aan een prestigieus toernooi bij VV Zwanenburg.

Na een lange rit komen de spelers van PSV Gilze O10 aan bij het sportcomplex van VV Zwanenburg, waar vandaag het O10-toernooi gehouden wordt. Na het verkennen van het sportcomplex -  waar de spelers hopelijk vandaag zullen gaan knallen - bereiden ze zich rustig voor op de eerste poulewedstrijden. PSV Gilze zit in Poule B samen met Sparta Rotterdam, Willem-II uit Tilburg en de voetbalacademie UFC.

Aangezien het een Twingames-toernooi is, waarvan de stand van beide ploegen bij elkaar opgeteld wordt en dit als eindresultaat zal gelden, moesten we samen eerst met de spelers goed overleggen wat de beste plan van aanpak was om uiteindelijk tot een goed resultaat te komen. De spelers hadden dit onderling heel snel geregeld waardoor er uiteindelijk twee goede ploegen op papier klaar waren om te gaan knallen en het gras op te eten! En alle drie de poulewedstrijden werden winnend afgesloten door PSV Gilze O10 met goed spel, waarin de principes terug waren te zien maar ook vooral de bereidheid naar elkaar zeker aanwezig was! 

PSV Gilze eindigde eerste in de poule en moest hierdoor de halve finale spelen tegen de nummer twee van Poule A en dit was Excelsior. Na kort overleg in de kleedkamer waarin de spelers het plan besproken hadden hoe we het beste Excelsior konden verslaan met ons eigen spel, zaten er 15 gemotiveerde spelers in de kleedkamer die klaar waren om te knallen! Na het fluitsignaal gingen de beide ploegen van PSV Gilze vol van start, waardoor de wedstrijd al vroegtijdig beslist was. Halve finale gewonnen, dit betekende dat de spelers zich nu klaar konden maken voor een finale!

Finales spelen is het allermooiste wat er is en de spelers konden zich opmaken voor een top finale aangezien de tegenstander Ajax was! Een bekende tegenstander voor de spelers van PSV, dus de ze hadden niet lang nodig om een plan te maken hoe ze Ajax zouden kunnen verslaan. De finale was twee keer 10 minuten, waarin er na 10 minuten gewisseld moest worden van kant, zodat alle spelers tegen elkaar gespeeld zouden hebben. Na de eerste 10 minuten gespeeld te hebben kwamen de spelers kort bij elkaar om te bespreken wat de stand van zaken was. Aan de ene kant was het 0-0 en aan de andere kant stonden we 1-2 achter. Toen dit bekend gemaakt werd door de spelers, was het duidelijk dat we doelpunten moesten gaan maken om de wedstrijd nog te kunnen winnen! Toen de tweede 10 minuten van start ging, ging de wedstrijd beide kanten op.. Kansen over en weer. Ajax Amsterdam kreeg uiteindelijk een penalty waardoor het 1-3 werd op het rechter veldje. Kort hierna scoorde PSV op het linker veldje de 1-0 door een mooie uitgespeelde aanval waardoor de tussenstand op 2-3 kwam. In de laatste minuten waren er nog kansen over en weer, maar uiteindelijk was het net niet genoeg om de winst naar de kant van PSV toe te trekken. Het eindresultaat was op het linker veldje 1-0 voor PSV en op het rechter veldje 1-3 voor Ajax waardoor we uiteindelijk met 2-3 verloren en dus 2de werden!

Na het uitreiken van de beker voor de 2de plaats aan onze jongens werd bekendgemaakt dat Kane Aarts uitgeroepen werd tot beste keeper van het toernooi. En Mik Akkermans werd uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi. Geweldige opstekers natuurlijk voor deze twee kanjers, maar ook voor het hele team!